15 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Започва реконструкция на бул. „Европа“ в Сандански

След дълги съдебни дела по обжалвания на процедурата за реконструкция на бул. „Европа“, продължили повече от година, един от най-важните пътни участъци в Сандански, ще бъде основно реконструиран.

Преди дни бе подписан договорът между община Сандански и ДЗЗД „Сандански“ 2001 („Грома Холд“ ООД и „Инфра Про Консулт“ ООД). Той е на стойност 4 473 840 лева с ДДС за изпълнение на обществена поръчка с предмет Инженеринг (проектиране, авторски надзор и изпълнение на реконструкция) на бул. „Европа“.

Съобразно сключеният договор, първият етап включва техническо проектиране и съгласуване на проекта и издаване на разрешение за строеж. Очаква се тази процедура да бъде финализирана до края на месец юни. Това ще даде възможност след 3 месеца да стартират и реалните строително-ремонтни дейности на пътния участък.

Проектът за реконструкция предвижда основен и комплексен ремонт на бул. „Европа“, с дължина 1061 метра.

След откриването на Автомагистрала „Струма“, бул. „Европа“ е един от основните и най-натоварени пътни участъци в общината. Същевременно общинският път е в много лошо състояние – с много дупки, неравности, неработещо отводняване, амортизирана система за улично осветление и рискови участъци, с потенциал за пътнотранспортни произшествия.

Съобразно договора, строителните дейности следва да се реализират в срок от 300 календарни дни, но амбицията на строителната компания е реконструкцията на пътя да завърши значително по-рано – до края на тази година.

Related Articles

Програма „Европа” 2024 е отворена за кандидатстване до 10 юни

Програма „Европа” на Столична община стартира за шестнадесета поредна година. През 2024 г. водещият ѝ принцип отново е свързан с подпомагане на сътрудничеството между...

Черноморието в готовност за летния сезон. Летище Бургас с нови линии и чартъри

На работна среща в Бургас институции, кметове и екип от министерството обсъдиха готовността за успешното и спокойно протичане на туристическия сезон по Южното Черноморие....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ