28 C
Пловдив
понеделник, септември 25, 2023

Започва основен ремонт на читалището в село Мъглен

Започва генерален ремонт на читалището в с. Мъглен, съобщиха от община Айтос. В края на миналата година НЧ „Пробуда 1929“ в селото отбеляза 90-годишен юбилей. Тържествата обаче не се състояха на сцената, защото сградата от месеци е заключена. Причината – опасна е за ползване и се нуждае от спешен ремонт.

В края на 2019 г. общинската администрация спечели финансиране по проект за основен ремонт на единствената културна институция в селото, на стойност близо 400 хил. лв. Обявено бе публично състезание за избор на изпълнител на строителните дейности по проект „Авариен ремонт на читалище „Пробуда“ в УПИ X, кв. 14 по плана на с. Мъглен, общ. Айтос”. Предметът на обществената поръчка включваше първия основен ремонт на читалището от десетилетия насам.

Девет бяха фирмите кандидати за изпълнител на обществената поръчка. Комисията класира на първо място „МИДИЯ ИНФРАСТРУКТУРНО СТРОИТЕЛСТВО“ ООД – Бургас. Официалният старт на ремонта вече е даден. По думите на шефа на фирмата Димитър Янакиев, в резултат „мъгленци ще имат едно чисто ново читалище“.

Related Articles

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...

АПИ: Разширяваме 20 първокласни пътни участъка до скоростни пътища

„Един от ключовите приоритети, залегнали в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за следващата година, е възлагането на идейни проекти с пълни геоложки проучвания и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ