23 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Започва основен ремонт на пътя Побит камък – Завет – Веселец

Започва ремонтът на над 28 км от третокласния път III-4902 Побит камък – Завет – Веселец, в област Разград. Трасето е основна пътна връзка между община Завет и околните населени места, областния център Разград и област Силистра. Началото на пътя, който ще се ремонтира, е в района на с. Просторно, преминава през с. Побит камък и гр. Завет и завършва в с. Веселец.

Отсечката ще бъде с нова асфалтобетонова настилка в цялата дължина на пътя, подсилена с геомрежа за поемане на интензивния трафик. В района има множество обработваеми земи и пътят се използва от селскостопанска техника. Проектът предвижда подобряване на отводняването, нови бордюри, ограничителни системи, пътни знаци и хоризонтална маркировка. Целта е трайно подобряване на технико-експлоатационните качества на трасето и повишаване на безопасността и комфорта при пътуване.

Ремонтно-възстановителните работи ще се извършват без отбиване на движението. Трафикът ще е двупосочен и ще се пропуска поетапно в една лента. Строително-монтажните работи ще бъдат изпълнени от дружеството, с което АПИ има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища в област Разград – Консорциум „ТРП Лудогорие 2019“. Срокът за завършване на ремонта е до края на септември 2022 г.

Related Articles

Осигуриха средства за ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца

Служебният кабинет осигури необходимите 780 000 лева за основен ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца. Правителственото решене е във връзка с писмо...

Строят едното платно на „Струма“ извън Кресненското дефиле

МОСВ даде зелена светлина за проекта Министерството на околната среда и водите (МОСВ) даде зелена светлина за изграждането на едното платно на автомагистрала "Струма" извън...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ