29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Започва основен ремонт на библиотеката във Враца

Сградата на регионалната библиотека „Христо Ботев“ във Враца ще бъде обновена, съобщиха от общинската управа. Ремонтните дейности предвиждат подмяна на дограмата и интериорните врати, поставяне на нова топлоизолация, подмяна на отоплителната и вентилационната инсталация, основна реконструкция на покрива, въвеждане на мерки за пожарна безопасност, ремонт на ВИК и електрическите инсталации, изграждане на съоръжения за лесен достъп за хора в неравностойно положение и др.

След ремонтните дейности се предвижда да стартират и нови занимания за малки и големи с цел да се генерират допълнителни приходи и библиотеката да продължи да разнообразява своя книжен фонд.

Инвестицията ще бъде реализирана с комбинирано финансиране. По ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 е осигурена безвъзмездна помощ в размер на 415 853 лв. Над 1,1 млн. лв. се отпускат от Регионален фонд за градско развитие АД и Банка ДСК АД. Собственият ресурс на Община Враца е 43 865 лв.

Related Articles

Община Плевен реновира къщата на примата Гена Димитрова в родния Беглеж

Има проект за превръщането на сградата в музей Община Плевен има идея за създаване на музей на оперната прима Гена Димитрова в родното й село...

УАСГ с готовност за разкриване на филиал в Бургас

Кметът на Община Бургас Димитър Николов презентира пред ректора на Университета по архитектура, строителство и геодезия /УАСГ/ доц. д-р арх. Гичка Кутова- Каменова и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ