16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

Започва основен ремонт на библиотеката във Враца

Сградата на регионалната библиотека „Христо Ботев“ във Враца ще бъде обновена, съобщиха от общинската управа. Ремонтните дейности предвиждат подмяна на дограмата и интериорните врати, поставяне на нова топлоизолация, подмяна на отоплителната и вентилационната инсталация, основна реконструкция на покрива, въвеждане на мерки за пожарна безопасност, ремонт на ВИК и електрическите инсталации, изграждане на съоръжения за лесен достъп за хора в неравностойно положение и др.

След ремонтните дейности се предвижда да стартират и нови занимания за малки и големи с цел да се генерират допълнителни приходи и библиотеката да продължи да разнообразява своя книжен фонд.

Инвестицията ще бъде реализирана с комбинирано финансиране. По ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 е осигурена безвъзмездна помощ в размер на 415 853 лв. Над 1,1 млн. лв. се отпускат от Регионален фонд за градско развитие АД и Банка ДСК АД. Собственият ресурс на Община Враца е 43 865 лв.

Related Articles

Нов съвет ще проверява чуждестранните инвестиции в България

Народното събрание одобри създаването на Междуведомствен съвет за анализ на преките чуждестранни инвестиции при Министерския съвет. Това стана с гласуване на промени в Закона...

След дълго отлагане: Отварят част от пътя Мездра – Ботевград

Дългоочакваното отваряне за движение на част от трасето Мездра – Ботевград от днес вече е факт. Отсечката е част от международния път Е-79 и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ