13 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Започва основен ремонт на библиотеката във Враца

Сградата на регионалната библиотека „Христо Ботев“ във Враца ще бъде обновена, съобщиха от общинската управа. Ремонтните дейности предвиждат подмяна на дограмата и интериорните врати, поставяне на нова топлоизолация, подмяна на отоплителната и вентилационната инсталация, основна реконструкция на покрива, въвеждане на мерки за пожарна безопасност, ремонт на ВИК и електрическите инсталации, изграждане на съоръжения за лесен достъп за хора в неравностойно положение и др.

След ремонтните дейности се предвижда да стартират и нови занимания за малки и големи с цел да се генерират допълнителни приходи и библиотеката да продължи да разнообразява своя книжен фонд.

Инвестицията ще бъде реализирана с комбинирано финансиране. По ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 е осигурена безвъзмездна помощ в размер на 415 853 лв. Над 1,1 млн. лв. се отпускат от Регионален фонд за градско развитие АД и Банка ДСК АД. Собственият ресурс на Община Враца е 43 865 лв.

Related Articles

Атрактивни пейки показват забележителностите и туристическите обекти в Симитли

Красиви пейки разказват за природните забележителности и туристическите обекти в община Симитли. Те са с атрактивна форма на книга и са разположени на различни...

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ