12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Започва обществено обсъждане на Програмата за трансгранично сътрудничество със Северна Македония

Министерството на регионалното развитие и благоустройството започва обществено обсъждане на проекта на Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Република Северна Македония 2021-2027 г. преди изпращането на документа за официално одобрение до Европейската комисия.

Над 31,1 млн. евро е общият финансов ресурс на програмата. Той ще бъде инвестиран в съвместни проекти за изграждане и развитие на зелени площи и подобряване на връзките между тях, директна подкрепа на малки и средни предприятия за повишаване на производствения капацитет и конкурентоспособност, дигитализация и други.

Малко над 10 млн. евро от бюджета на програмата са предвидени за изграждане на граничния пункт „Клепало“ между общините Струмяни и Берово.

На среща преди дни вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов и македонските му колеги – министрите на транспорта и съобщенията Благой Бочварски и на местното самоуправление Горан Милевски, се договориха да ускорят работата по пункта, за да бъде завършен до края на 2023 г.

През периода 2021-2027 г. МРРБ ще продължи да изпълнява функциите на Управляващ орган на Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ ИПП България – Република Северна Македония.

Общественото обсъждане на подготвената финална версия на програмата ще се проведе онлайн (чрез WebEx) на 15 февруари 2022 г. от 11:00 часа. Желаещите да вземат участие могат да се регистрират до 8 февруари 2022 г. Коментари и становища по публикувания проект могат да се представят в срок до 26 февруари 2022 г. в деловодството на МРРБ на адрес: гр. София, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ № 17-19.

Related Articles

Ограничават движението в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“

Ще се почистват стените и пътната настилка в съоръжението От 20:00 часа във вторник /23 април/ до 6:00 ч. в сряда /24 април/ ще се...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ