22 C
Пловдив
вторник, юли 16, 2024

Започва модернизация на Младежкия културен център в Ямбол

Церемония „Първа копка“ за започване на строително-монтажни дейности по проект „Ремонт и модернизация на Младежки културен център“ ще се проведе на 3 февруари в Градския парк в Ямбол. Дейностите се изпълняват с комбинирано финансиране – чрез безвъзмездна финансова помощ и финансов инструмент, създадени по линия на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Общата стойност е 6 869 491,06 лв. Срокът за изпълнение е 21.12.2023 г.

Проектът предвижда ремонт и модернизиране на сградите и на прилежащото пространство, създаване на достъпна архитектурна среда и осигуряване на модерно обзавеждане, съобразено с нуждите на центъра.

Така ще се създадат условия за равен достъп до културно – развлекателните дейности на всички групи от населението, включително и на хора в неравностойно положение. Ще се повиши качеството на живот и инвестиционната атрактивност на града. Проектът ще допринесе и за подобряване състоянието на околната среда чрез въвеждането на мерки за енергийна ефективност.

Related Articles

Радомир инвестира близо 2 млн. лв. в ново улично осветление

Одобрен е проект за подмяна на уличното осветление на 29 села на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев пред БНР. Проектът е...

Започва рехабилитацията на тротоарите около спирките на „Златни пясъци“

Община Варна започва рехабилитация на тротоарните настилки около спирките на градския транспорт, които обслужват КК „Златни пясъци“, информират от администрацията. Очаква се ремонтните екипи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ