24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Започва международната инициатива „Юли без пластмаса“

За поредна година в България стартира инициативата „Юли без пластмаса“. Тя е част от глобалното движение Plastic Free July и призовава милиони хора от цял свят да не използват еднократни опаковки от найлон и пластмаса в продължение на цял месец.

В тази връзка на 6 юли на плажа в Приморско се организира тематично еко събитие със забавления за децата, писане на послания, прожекция на филм и др.

Идеята за провеждането на еко инициативата е на организация Plastic Free Foundation и се заражда през 2011 г. в Западна Австралия. През годините се разпространява по целия свят и се превръща в значимо глобално събитие. Ребека Принс-Руиз, основателката на фондацията, е основният двигател, който стои зад кампанията. Нейната цел е да вдъхнови хората да намалят използването на пластмаса в ежедневието си.

Днес „Юли без пластмаса“ е покана към всички да направят крачка напред към по-добро качество на живот. Споделянето на съвети и примери от ежедневието биха били безценна подкрепа за тези, които започват сега.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост върви по план

В ход е планираният ремонт на Дунав мост. Както бяха направени предварителните разчети за месеца строителните работи се изпълняват без спиране на движението, а...

Обновяват сградата на Драматично-кукления театър в Хасково

Община Хасково подписа договор с МРРБ за финансиране на изпълнение на инвестиция „Енергийно обновяване на сградата на Драматично-куклен театър „Иван Димов“ на стойност 1...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ