29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Започва кампания за обновяване на НДК

Ръководството на Националния дворец на културата стартира мащабна кампания за обновяване, модернизиране и обживяване на комплекса. Целта е той отново да се превърне в истински Дворец на културата. Такава кампания вече започна и в НДК – Варна (Фестивален и конгресен център – Варна).

Промените ще бъдат, както отвътре, така и отвън, споделят от НДК. Дейностите включват изчистване и освежаване на фасадата, дигитализиране на сградата, богата културна програма, нов живот за емблематични пространства и т.н.

Вече е стартирала и акция за почистване от графитите на фасадите на двете сгради. Ще бъдат поставени предупредителни табели, ще се осигури охрана и видеонаблюдение, за да се предотвратят бъдещи вандалски набези. От Столична община са поели ангажимент за импрегниране и изчистване на терасите.

Related Articles

Община Асеновград минава на екологичен транспорт

Община Асеновград сключи договор с фирмата изпълнител за доставка на електробуси. Финансирането е осигурено по процедура „Екологосъобразна мобилност“ на Националния план за възстановяване и...

Безплатно: Събират опасни отпадъци от домакинствата в Асеновград

Кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци организира кметството в Асеновград, съобщават от администрацията. Акцията ще се проведе тази събота – 15 юни, от 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ