24 C
Пловдив
вторник, октомври 3, 2023

Строят ново кръгово кръстовище в Сливен

На 19 юни започва изграждането на ново кръгово кръстовище между булевардите „Бургаско шосе“ и „Илинденско въстание“ в Сливен.

Ще бъде създадена временна организация на движението без да се затваря движението. Община Сливен призовава водачите на автомобили да преминават през него с повишено внимание, като спазват временната организация.

Стойността на обекта е 711 000 лева без ДДС. Изпълнението е възложено на фирма „Билдинг – ТД“ ЕООД. Строителните дейности трябва да приключат до 150 дни. При благоприятни условия обектът ще бъде изпълнен по-рано, както кръговото движение на булевардите „Панайот Хитов“ и „Стефан Стамболов“.

Новото кръгово движение е сред приоритетните обекти на Община Сливен и е част от политиката за повишаване на пътната безопасност. Целта е да се намали риска от произшествия и да бъде създадена по-голяма безопасност при занижаване на скоростта. Европейската практика показва още, че кръговите движения осигуряват по-добра пропускливост, тъй като се избягва спирането и чакането на светофари. Намаляват се и задръстванията, уточняват от Общината.

Related Articles

Пловдив става първата регионална иновационна долина в България

Първата регионална иновационна долина в България ще бъде открита в Пловдив през октомври т.г. Тя ще работи в областта на биоикономиката и храните и...

Правят комбинирани вело и пешеходни алеи в Ямбол

Нови комбинирани велосипедни и пешеходни алеи ще свържат различни райони на Ямбол и ще предоставят удобен маршрут за спорт и разходки. Първата алея обхваща участъка...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ