5 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Започва двудневен икономически форум в Пловдив

Дипломати, министри и експерти ще дискутират механизмите за регионално развитие и растеж

Министри, дипломати и експерти пристигат в Пловдив на престижен двудневен форум на тема „Сътрудничество за регионално развитие и растеж“. Събитието ще се проведе днес в хотел „Империал“ от 13 часа и ще продължи утре.

Присъединяването към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) е сред основните цели на външната политика на Република България. Понастоящем страната ни е кандидат за членство в ОИСР, в процес на разговори за присъединяване.

Основната цел на форума е да свърже представители на местната власт и на институциите работещи по това направление с бизнес средите и професионалните сдружения.

Гости ще бъдат ресорните министри, изпълнителните агенции, професионални и регионални сдружения, ръководители от общинската администрация, както и водещи експерти в областта на икономиката, индустрията, инвестициите и енергийния мениджмънт. Участие ще вземат също така представители от ОИСР и дипломатическите среди.

Related Articles

Русе – топ дестинация за туристи, Банско – най-посещаван сред зимните курорти

През 2023 г. най-голямо повишение на туристопотока в традиционните градски дестинации отбелязва Русе. Това показват данните на Единната система за туристическа информация. С малко...

Село Слънчево: Единственото място за индустриална зона на Варна

Община Варна е с ограничена територия и с. Слънчево е единственото място със свободна площ от 4500 дка в региона, което е подходящо за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ