13 C
Пловдив
сряда, ноември 29, 2023

Започва възстановяване на изгорелите тютюневи складове на Кудоглу в Пловдив

Издадено е строително разрешение за реставриране на изгорелите тютюневи складове на Кудоглу в Пловдив, става ясно от сайта на Общината. Големият пожар, който избухна преди пет години, остави емблематичната сграда в окаяно състояние.

Тютюневите складове на ул. „Иван Вазов“ трябва да бъдат укрепени, реши през декември 2020 година Върховният административен съд, с което потвърди решението на aдминистративния съд в Пловдив.

Основание за това е, че сградите представляват архитектурно-строителна културна ценност и са както индивидуален паметник на културата, така и част от групов архитектурно-строителен паметник на културата в Стария Пловдив.

Италианската фирма „P.И.Π.A“ OOД, която е собственик на складовете има вече разрешение за строеж от община Пловдив за изпълнение на проект „Консервация, реставрация, реконструкция, преустройство и частично надстрояване на съществуващи сгради в жилищна сграда с офиси, магазини и подземни гаражи с трафопост“.

Тъй като предстои хоризонтално укрепване на конструкцията, собствениците на съседните сгради също са уведомени и имаха срок за обжалване в рамките на 14 дни.

 

Related Articles

Домът на учителя в Русе става Международен младежки център

Реставрация на сградата ще промени и облика на главната пешеходна улица в Русе Община Русе получи покана за сключване на договор за изграждане на Международен...

Изследват с томограф дърветата в Пловдив

Маркират опасните за санитарна сеч След снежната буря, която връхлетя Пловдив шест бригади от ОП „Градини и паркове” работят още за отстраняване на падналите дървета....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ