13 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Започва благотворителният „OPEN BUZLUDZHA FEST“

Стартира благотворителният фестивал „OPEN BUZLUDZHA FEST“, организиран от фондация „Проект Бузлуджа“, Bar Dak, Малин Миланов – Монти, с подкрепата на Община Казанлък. Световни експерти, музиканти, социално ангажирани организации и доброволци се обединяват в уникални събития на 23, 24 и 25 юли за опазването на паметника.

В организацията под мотото „Музика за мозайка“ се включват доброволци от цялата страна. Редица благотворителни организации ще представят каузите си от сцената на фестивала, а идеята е да се подкрепи българското културно наследство.

От град Казанлък до фестивалната поляна е организирана автобусна линия за дните на събитието. Средствата от всички активности ще бъдат използвани за реставрацията на паметника Бузлуджа, като настоящата цел е набирането на 64 000 лв. за опазване на мозайките.

Related Articles

Лифт до крепостта „Патмос“ става обект от първостепенно значение за Ардино

Общинските съветници в Ардино гласуваха предложението на кмета инж. Изет Шабан кабинковият лифт от с. Стар Читак до крепостта "Патмос" да бъде обявен за...

НКЖИ и БДЖ прехвърлят имоти в полза на община Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров подписа споразумението с НКЖИ за прехвърляне на имоти от държавната компания в полза на община Пловдив. Допълнителното споразумение е гласувано...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ