22 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Започва благотворителният „OPEN BUZLUDZHA FEST“

Стартира благотворителният фестивал „OPEN BUZLUDZHA FEST“, организиран от фондация „Проект Бузлуджа“, Bar Dak, Малин Миланов – Монти, с подкрепата на Община Казанлък. Световни експерти, музиканти, социално ангажирани организации и доброволци се обединяват в уникални събития на 23, 24 и 25 юли за опазването на паметника.

В организацията под мотото „Музика за мозайка“ се включват доброволци от цялата страна. Редица благотворителни организации ще представят каузите си от сцената на фестивала, а идеята е да се подкрепи българското културно наследство.

От град Казанлък до фестивалната поляна е организирана автобусна линия за дните на събитието. Средствата от всички активности ще бъдат използвани за реставрацията на паметника Бузлуджа, като настоящата цел е набирането на 64 000 лв. за опазване на мозайките.

Related Articles

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ