13 C
Пловдив
сряда, ноември 29, 2023

Започва благотворителният „OPEN BUZLUDZHA FEST“

Стартира благотворителният фестивал „OPEN BUZLUDZHA FEST“, организиран от фондация „Проект Бузлуджа“, Bar Dak, Малин Миланов – Монти, с подкрепата на Община Казанлък. Световни експерти, музиканти, социално ангажирани организации и доброволци се обединяват в уникални събития на 23, 24 и 25 юли за опазването на паметника.

В организацията под мотото „Музика за мозайка“ се включват доброволци от цялата страна. Редица благотворителни организации ще представят каузите си от сцената на фестивала, а идеята е да се подкрепи българското културно наследство.

От град Казанлък до фестивалната поляна е организирана автобусна линия за дните на събитието. Средствата от всички активности ще бъдат използвани за реставрацията на паметника Бузлуджа, като настоящата цел е набирането на 64 000 лв. за опазване на мозайките.

Related Articles

Пловдив отново ще има ледена пързалка

Пловдив отново ще има ледена пързалка за Коледа. Тя ще бъде изградена на площад „Централен“. Условието, което е поставила Общината към фирмата изпълнител, е...

Започва строителството на метрото през район „Слатина“

Първа копка на две от новите шест станции на метрото ще бъде направена на 27 ноември в 13:00 часа, срещу зала „Арена София“. Това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ