16 C
Пловдив
събота, юни 10, 2023

Започва благотворителният „OPEN BUZLUDZHA FEST“

Стартира благотворителният фестивал „OPEN BUZLUDZHA FEST“, организиран от фондация „Проект Бузлуджа“, Bar Dak, Малин Миланов – Монти, с подкрепата на Община Казанлък. Световни експерти, музиканти, социално ангажирани организации и доброволци се обединяват в уникални събития на 23, 24 и 25 юли за опазването на паметника.

В организацията под мотото „Музика за мозайка“ се включват доброволци от цялата страна. Редица благотворителни организации ще представят каузите си от сцената на фестивала, а идеята е да се подкрепи българското културно наследство.

От град Казанлък до фестивалната поляна е организирана автобусна линия за дните на събитието. Средствата от всички активности ще бъдат използвани за реставрацията на паметника Бузлуджа, като настоящата цел е набирането на 64 000 лв. за опазване на мозайките.

Related Articles

УНСС започна изграждането на фотоволтаичен парк

Инвестицията е в размер на над 2 млн. лв УНСС става първият български университет с фотоволтаичен парк. С церемония „Първа копка“ стартираха дейностите за изграждането...

Укрепиха свлачището при 84-ти км на пътя Севлиево – Велико Търново

С издаване на разрешение за ползване завърши укрепването на свлачището при 84-ти км на първокласния път Микре – Севлиево – Велико Търново. Проектът се...
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ