4 C
Пловдив
сряда, февруари 21, 2024

Започват тестове за дигитална валута на еврозоната

До 2023 година е възможно да има дигитално евро, прогнозира професор Дейвид Йермак, преподавател в Ню Йорк и специалист по дигитални валути, цитиран от български медии.

По думите на Йермак централните банки от западните държави са длъжни да отбележат сериозен напредък в създаването на суверенна дигитална валута, обезпечена от централните им банки, за да не изгубят надпреварата с Китай.

Преди седмица от Европейската централна банка анонсираха началото на тестове за дигитална валута на еврозоната.

„По отношение на дигиталните валути на централните банки, мисля, че те ще бъдат много по-бързо при нас. Китайците вече имат такава! Вече говорим за въпрос на национална сигурност, а историята е показала, че това мотивира властите навсякъде по света да действат много бързо.

Предполагам, че ще видим суверенна дигитална валута на еврозоната през 2023 година, ако не и по-рано“, допълни Йермак.

Related Articles

Подменят осветлението в софийските паркове

Столичната община предприема мерки за решаването на проблема със занемареното осветление на територията на софийските паркове. На първи етап във фокуса са четири от...

Сливат НАП и Митниците в единна приходна агенция

Министерството на финансите започва работа по създаване на единна приходна агенция. Предвижда се тя да обедини Националната агенция за приходите и Агенция "Митници". Във връзка...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ