19 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Започват проверки на язовирите в област Сливен

Започват проверки на язовирите в област Сливен по заповед на областния управител Марин Христов. Ще бъдат проверени общо 114 водоема.

Проверката ще обхване и двата най-големи язовира в областта „Жребчево“ и „Асеновец.“ В обхвата ѝ влизат и 63 водоема, които са от 1 и 2 степен на потенциална опасност по тристепенната класификация. Те ще бъдат обследвани до 20 септември.

Останалите язовири, които са в трета степен на потенциална опасност се проверяват на всеки 3 години.

Преобладаващата част от водните съоръжения са общинска собственост, 14 се стопанисват от частни сдружения за напояване, а 35 са предадени на Държавното предприятие за управление и стопанисване на язовири.

Целта е да се установи тяхното техническо състояние и да се отстранят евентуални нередности, за да се гарантира безопасната им експлоатация.

Related Articles

Спортното министерство осигурява средства за ремонт за спортни училища в страната

Министерството на спорта осигури 15,6 милиона лева за ремонт в държавните спортни училища. Те се нуждаят от финансова подкрепа, за да обезпечат нормален учебен...

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ