30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Започват проверки на язовирите в област Сливен

Започват проверки на язовирите в област Сливен по заповед на областния управител Марин Христов. Ще бъдат проверени общо 114 водоема.

Проверката ще обхване и двата най-големи язовира в областта „Жребчево“ и „Асеновец.“ В обхвата ѝ влизат и 63 водоема, които са от 1 и 2 степен на потенциална опасност по тристепенната класификация. Те ще бъдат обследвани до 20 септември.

Останалите язовири, които са в трета степен на потенциална опасност се проверяват на всеки 3 години.

Преобладаващата част от водните съоръжения са общинска собственост, 14 се стопанисват от частни сдружения за напояване, а 35 са предадени на Държавното предприятие за управление и стопанисване на язовири.

Целта е да се установи тяхното техническо състояние и да се отстранят евентуални нередности, за да се гарантира безопасната им експлоатация.

Related Articles

Легла от картон и без климатици: Олимпийското село в Париж ще бъде „най-зеленото“

Самите сгради ще бъдат рециклирани след края на игрите Домакините и организаторите на Олимпийските игри в Париж анонсираха, че това ще бъдат „най-зелените и устойчиви...

Копенхаген е сред най-устойчивите градове в света

Копенхаген - със своите иновативни практики и амбициозни цели, градът се превърна в глобален модел за устойчиво развитие и действия в областта на климата. Зелена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ