28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Започват проверки на язовирите в област Сливен

Започват проверки на язовирите в област Сливен по заповед на областния управител Марин Христов. Ще бъдат проверени общо 114 водоема.

Проверката ще обхване и двата най-големи язовира в областта „Жребчево“ и „Асеновец.“ В обхвата ѝ влизат и 63 водоема, които са от 1 и 2 степен на потенциална опасност по тристепенната класификация. Те ще бъдат обследвани до 20 септември.

Останалите язовири, които са в трета степен на потенциална опасност се проверяват на всеки 3 години.

Преобладаващата част от водните съоръжения са общинска собственост, 14 се стопанисват от частни сдружения за напояване, а 35 са предадени на Държавното предприятие за управление и стопанисване на язовири.

Целта е да се установи тяхното техническо състояние и да се отстранят евентуални нередности, за да се гарантира безопасната им експлоатация.

Related Articles

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...

Пилотно: Велико Търново стартира проект за всеобхватно управление на битовите отпадъци

Град Дебелец ще е първият в България с новата система Пилотен проект за цялостно и всеобхватно управление на битовите отпадъци стартира Община Велико Търново заедно...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ