24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Записват за курса „Шайо“ по опазване на недвижимото културно наследство

НИНКН и школата „Шайо“ – Париж канят архитекти с интерес към паметниците на културата да кандидатстват за специализирания курс по опазване на недвижимото културно наследство. Обучението е предназначено за дипломирани практикуващи архитекти. Лекциите по история на архитектурата и изкуството в България и региона, по художествена реставрация и консервация, патология и възстановяване на строителните материали, анализ и синтез при проектирането са съчетани с практически ателиета по архитектура и урбанизъм. Преподавателите са френски и български архитекти, изкуствоведи, историци, урбанисти.

Специализираното обучение стъпва върху методологията на Центъра за висши науки Шайо – Париж, водеща световна школа за опазване на недвижимото културно наследство. За лекциите на френски език е осигурен превод. Курсът продължава 4 семестъра (над 700 учебни часа), два пъти месечно (през седмица) и по 3 дни (четвъртък, петък и събота).

Условията за кандидатстване за курса са: автобиография, диплома за висше образование – специалност „Архитектура“ и мотивационно писмо защо кандидатът иска да участва в програмата. Срокът за подаване на документите е до 15 август на адрес: София, бул. „Александър Стамболийски“ 17 или на електронната поща delovodstvo@ninkn.bg.

Related Articles

Уличното осветление в Стара Загора ще харчи с 30% по-малко еленергия

Община Стара Загора бе одобрена по процедурата „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“ с проект в размер на 1 млн. и 960...

Пускат движението в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“

До дни ще бъде пуснато движението в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“ в посока Варна и ще бъдат премахнати ограниченията....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ