23 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Заменят асфалта с павета по улиците в Стария Златоград

В Стария град на Златоград заменят асфалта с павета по улиците, а за тротоарите са предвидени каменни плочи. Това става ясно от обществена поръчка на местната администрация с прогнозна стойност един 1,7 милиона лева без ДДС, информира БНР.

Тя е разделена на две обособени позиции – първата е за основен ремонт, рехабилитация, реконструкция и благоустрояване на част от улица „Стефан Стамболов“ с каменни павета с прогнозна стойност 633 936 лева.

Втората е за част от улица „Ахида“ и пресечните ѝ улици „Тракия“, „Братя Родопски“, „Албена“ и други, а пределната цена, която може да се даде за нея 1 086 117лева.

Техническото задание предвижда съществуващата асфалтобетонна настилка да се подмени с каменни гранитни павета, а тротоарите с каменни плочи само в частта, попадаща във възрожденския ансамбъл „Динко Чолака“ или Стария Златоград.

Със заповед на министър на културата от 18 септември 2019 година той бе обявен за архитектурно-строителна групова недвижима културна ценност от Възраждането с категория от местно значение.

Related Articles

В Бургас изкачват 14-етажна сграда за Деня без асансьори

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи на 14 април в хотел "Парк". Общо...

Одобриха визията за новата многофункционална зала в Казанлък

Проектанти на спортното съоръжение са "Киряков Архитекти" Одобриха визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък. На обсъждането на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ