36 C
Пловдив
събота, юли 13, 2024

Заменят асфалта с павета по улиците в Стария Златоград

В Стария град на Златоград заменят асфалта с павета по улиците, а за тротоарите са предвидени каменни плочи. Това става ясно от обществена поръчка на местната администрация с прогнозна стойност един 1,7 милиона лева без ДДС, информира БНР.

Тя е разделена на две обособени позиции – първата е за основен ремонт, рехабилитация, реконструкция и благоустрояване на част от улица „Стефан Стамболов“ с каменни павета с прогнозна стойност 633 936 лева.

Втората е за част от улица „Ахида“ и пресечните ѝ улици „Тракия“, „Братя Родопски“, „Албена“ и други, а пределната цена, която може да се даде за нея 1 086 117лева.

Техническото задание предвижда съществуващата асфалтобетонна настилка да се подмени с каменни гранитни павета, а тротоарите с каменни плочи само в частта, попадаща във възрожденския ансамбъл „Динко Чолака“ или Стария Златоград.

Със заповед на министър на културата от 18 септември 2019 година той бе обявен за архитектурно-строителна групова недвижима културна ценност от Възраждането с категория от местно значение.

Related Articles

Кампания във Франция „Шофирай като жена!“

Това лято пътният трафик във Франция минава под мотото „Шофирай като жена!“. Кампанията за пътна безопасност набира скорост през юли и е активна особено...

Радомир инвестира близо 2 млн. лв. в ново улично осветление

Одобрен е проект за подмяна на уличното осветление на 29 села на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев пред БНР. Проектът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ