16 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

Залесени са няколко жилищни квартали в Ямбол

Залесителната кампания в Ямбол, чиято цел е създаване на нови зелени зони за отдих в градските квартали и обновяване на дървесните видове в града, продължава.

До момента в ямболските жилищни райони са засадени почти сто дръвчета от служители на Общинско предприятие „Паркове и зони за отдих и спорт”, предстои да се засадят още толкова на брой фиданки.

Копривка, ясенолистен явор и каталпа бяха засадени около параклиса в квартал „Бенковски“.

Планирано е изграждането на зелени зони около новите паркинги в града. Кълбовидна акация и червенолистен шестил са засадани до паркинга на улица „Каранова“, залесена е и улица „Срем“ с ликвидамбър и шестил.

Дръвчета са засадени в централна градска част, Крайречния булевард, кварталите „Каргон“ и „Златен рог“. Залесителната кампания ще обхване и останалите жилищни райони на града.

Припомняме, че в Лесопарк „Боровец“ бяха засадени 1500 броя иглолистни дървета – кедър и черен бор.

Ръководството на Община Ямбол моли гражданите да пазят дръвчетата.

Related Articles

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...

Строят изложбена зала към Историческия музей в Свиленград

Нова сграда ще увеличи експозиционната част на Историческия музей в Свиленград. Едноетажната постройка ще е в двора на музея до съществуващата сграда, като ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ