19 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Завърши ремонтът на дигата на река Лесновска

Завърши ремонтът и надграждането на лявата корекционна дига на река Лесновска в землището на с. Долни Богров. Състояла се е и Държавна приемателна комисия за изпълнението на проекта, информираха от Столичната община.

Ремонтираният участък е с дължина 1897 метра, като основно са извършени земнонасипни дейности. Направено е надграждане спрямо съществуващата корона на дигата средно 0.80 м, като в различните профили варира от 0.70 м до 1.50 м.

Профилът на ремонтираната дига е трапецовиден с ширина на короната 4 м. За предпазване на дигата от ерозионни процеси е извършено затревяване на сухия откос.

Изграждането на дигата има за цел превенция от образуване на разливи при обилни валежи. Столичната община изпълнява и ежегодна програма за почистване на речните корита, която също има за цел да предпазва от наводнения, посочват от общината.

Related Articles

Археологически комплекс „Долината на тракийските царе“ посреща туристи

Представя по иновативен начин тракийската култура и изкуство Археологическият комплекс „Долината на тракийските царе“ се намира в град Шипка, а в непосредствена близост до него...

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ