20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

Завърши ремонтът на дигата на река Лесновска

Завърши ремонтът и надграждането на лявата корекционна дига на река Лесновска в землището на с. Долни Богров. Състояла се е и Държавна приемателна комисия за изпълнението на проекта, информираха от Столичната община.

Ремонтираният участък е с дължина 1897 метра, като основно са извършени земнонасипни дейности. Направено е надграждане спрямо съществуващата корона на дигата средно 0.80 м, като в различните профили варира от 0.70 м до 1.50 м.

Профилът на ремонтираната дига е трапецовиден с ширина на короната 4 м. За предпазване на дигата от ерозионни процеси е извършено затревяване на сухия откос.

Изграждането на дигата има за цел превенция от образуване на разливи при обилни валежи. Столичната община изпълнява и ежегодна програма за почистване на речните корита, която също има за цел да предпазва от наводнения, посочват от общината.

Related Articles

Бургас: Започна укрепване на свлачището под Летния театър

Под Летния театър в Бургас „работи“ свлачище, което застрашава крайморската алея и ежедневно ползващите я пешеходци. За това алармира преди повече от година администрацията...

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ