23 C
Пловдив
неделя, юли 14, 2024

Завърши ремонтът на автомобилния подлез на жп линиите в Нови Искър

Завършен е ремонтът на подлеза на жп линиите при завод „Зебра“ до кръстовището на ул. “Чавдар войвода“, ул. “Вечерница“ и ул. “Кременица“ в район Нови Искър. Това съобщи кметът на района Даниела Райчева.

Извършено е частично преасфалтиране на автомобилния подлез. Осигурен е наклон за оттичане на водата в най-ниската част с цел предотвратяване наводняване на пътя при обилни валежи. Почистени са прилежащите терени от ниска растителност и отпадъци, изкърпени и боядисани са от двете посоки подходите на автомобилния подлез.

Премахнати са стари, амортизирани и неработещи тръби, минаващи през съоръжението. Поставена е нова вертикална сигнализация – нови пътни знаци и огледала. Монтирани са направляващи стрелки и светлоотразители тип „котешко око“.

Финансирането се извършва от бюджета на Столична община и е в размер на около 29 000 лв.

Related Articles

Проучване на Европейската градска инициатива

От какво се нуждаят градовете, е въпросът на Европейската градска инициатива (EUI) в ново проучване за предизвикателствата в големите населени места. Планирано за провеждане...

Скоро: 18 нови трамвая ще возят пътниците в София

Столичната община обяви търг за нови трамваи. Мотрисите ще обслужват линиите 20 и 22 и ще бъдат с всички удобства за пътниците - климатик,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ