7 C
Пловдив
събота, март 2, 2024

Завърши ремонтът на автомобилния подлез на жп линиите в Нови Искър

Завършен е ремонтът на подлеза на жп линиите при завод „Зебра“ до кръстовището на ул. “Чавдар войвода“, ул. “Вечерница“ и ул. “Кременица“ в район Нови Искър. Това съобщи кметът на района Даниела Райчева.

Извършено е частично преасфалтиране на автомобилния подлез. Осигурен е наклон за оттичане на водата в най-ниската част с цел предотвратяване наводняване на пътя при обилни валежи. Почистени са прилежащите терени от ниска растителност и отпадъци, изкърпени и боядисани са от двете посоки подходите на автомобилния подлез.

Премахнати са стари, амортизирани и неработещи тръби, минаващи през съоръжението. Поставена е нова вертикална сигнализация – нови пътни знаци и огледала. Монтирани са направляващи стрелки и светлоотразители тип „котешко око“.

Финансирането се извършва от бюджета на Столична община и е в размер на около 29 000 лв.

Related Articles

Премиера на книгата „Фар Шабла през погледа на фаропазача Наньо Нанев“

Историята на най-старият, най-високият и най-колоритен български фар Шабла е събрана в книга. Неин автор е Наньо Нанев, който повече от четвърт век се...

Обсъждат Доклада за ОВОС на модернизацията на жп линия Радомир – Гюешево

На 28.03.2024 г. 11:00 часа в Заседателната зала на община Кюстендил ще се проведе обществено обсъждане на доклада за оценка на въздействието върху околната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ