20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

Завършва строителството на два завода за елементи за електромобили във Враца

Напредва строителството на нова фабрика, специализирана в сглобяване на елементи за електромобили и хибриди във Враца. До края на месеца представители на компанията ще бъдат в града, за да започнат обучение на първите работници. Те ще са 500 човека, като бройката поетапно ще расте.

Междувременно от другия, вече почти построен, нов завод в града – на немския холдинг МД „Електроник“, също активно правят подбор на персонал. Очаква се до лятото да започне производство.

Освен тези две предприятия в новата индустриална зона на града между кварталите „Сениче“ и „Кулата“ се очакват още двама инвеститори, чиито производства също са насочени към автомобилната индустрия, информират от администрацията на Враца. Предстои и изграждането на регионален иновационен център към Аутомотив Клъстер България.

Related Articles

АПИ: Разширяваме 20 първокласни пътни участъка до скоростни пътища

„Един от ключовите приоритети, залегнали в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за следващата година, е възлагането на идейни проекти с пълни геоложки проучвания и...

Вече в сила: С 5 км/ч с тротинетка през столичните паркове

Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни,...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ