29 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Завършват водопровода до Мулдавския манастир край Асеновград

Водопроводът до Мулдавски манастир „Света Петка“ вече е изграден. Съоръжението е готово дни преди да се проведе традиционният поход-поклонение по повод годишнината от обесването на Апостола на българската свобода Васил Левски. Екипи на ВиК – Асеновград изпълняват заключителни дейности и се очаква до 19-ти февруари да бъде пусната водата.

Ще бъде изградена и чешма, достъпна за всички посетители на обителта. До момента нямаше вода до манастира и той едва бе спасен след голям пожар.

Продължават ремонтните работи и по църквата, която се намира в двора на манастира. Камбанарията, която беше опасна и в аварийно състояние, беше изцяло съборена и сега се изгражда отново.

Снимки:DS News

И тази година на 19-ти февруари десетки поклонници ще се качат до манастира, където е едно от скривалищата на Левски и ще се поклонят пред барелефа на Дякона.

Related Articles

Разширяват системата за видеонаблюдение в Бобов дол

Центърът на Бобов дол ще бъде с постоянно видеонаблюдение. За целта Общината отпуска по бюджета допълнителни 21 000 лева, каза пред БНР кметът на...

Международен студентски конкурс „Нов живот за летището в Балчик“

Архитектурният факултет на ВСУ„Черноризец Храбър“ и Факултета по урбанизъм на Университета по архитектура и градоустройство „Йон Минку“ в Букурещ, организират международен студентски конкурс за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ