7 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Завършват водопровода до Мулдавския манастир край Асеновград

Водопроводът до Мулдавски манастир „Света Петка“ вече е изграден. Съоръжението е готово дни преди да се проведе традиционният поход-поклонение по повод годишнината от обесването на Апостола на българската свобода Васил Левски. Екипи на ВиК – Асеновград изпълняват заключителни дейности и се очаква до 19-ти февруари да бъде пусната водата.

Ще бъде изградена и чешма, достъпна за всички посетители на обителта. До момента нямаше вода до манастира и той едва бе спасен след голям пожар.

Продължават ремонтните работи и по църквата, която се намира в двора на манастира. Камбанарията, която беше опасна и в аварийно състояние, беше изцяло съборена и сега се изгражда отново.

Снимки:DS News

И тази година на 19-ти февруари десетки поклонници ще се качат до манастира, където е едно от скривалищата на Левски и ще се поклонят пред барелефа на Дякона.

Related Articles

Домът на учителя в Русе става Международен младежки център

Реставрация на сградата ще промени и облика на главната пешеходна улица в Русе Община Русе получи покана за сключване на договор за изграждане на Международен...

Откриват паметник на Колю Фичето пред сградата на КСБ

На 30 ноември от 13:00 ч. пред сградата на Камарата на строителите в България ще се състои официалното откриване на паметник на Колю Фичето....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ