14 C
Пловдив
понеделник, април 15, 2024

Завършват водопровода до Мулдавския манастир край Асеновград

Водопроводът до Мулдавски манастир „Света Петка“ вече е изграден. Съоръжението е готово дни преди да се проведе традиционният поход-поклонение по повод годишнината от обесването на Апостола на българската свобода Васил Левски. Екипи на ВиК – Асеновград изпълняват заключителни дейности и се очаква до 19-ти февруари да бъде пусната водата.

Ще бъде изградена и чешма, достъпна за всички посетители на обителта. До момента нямаше вода до манастира и той едва бе спасен след голям пожар.

Продължават ремонтните работи и по църквата, която се намира в двора на манастира. Камбанарията, която беше опасна и в аварийно състояние, беше изцяло съборена и сега се изгражда отново.

Снимки:DS News

И тази година на 19-ти февруари десетки поклонници ще се качат до манастира, където е едно от скривалищата на Левски и ще се поклонят пред барелефа на Дякона.

Related Articles

Започва почистването на р. Марица в Пловдив

Започва дългоочакваното почистване на река Марица в Пловдив. Дейностите ще бъдат изпълнени от софийската фирма „БКС – Озеленяване“. Срокът е 90 дни. Работата е...

Планират нова трамвайна линия в София

Нова трамвайна линия – номер 15, между столичните квартали “Бъкстон” и “Хладилника” предлагат зам.-кметът по транспорт Илиян Павлов и общински съветници. Тя ще подсили...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ