24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Заводът за бронирани коли и дронове в Бургас се открива на 1 октомври

Първоначалната инвестиция надхвърля 20 милиона лева

Световният производител на бронирани автомобили „International Armored Group“ (IAG), собственост на българския предприемач д-р Антон Стефов, ще открие у нас най-новия си завод в Бургас на 1 октомври 2024 г.

В него ще се произвежда българска отбранителна техника по стандартите на НАТО, с български специалисти, се казва в съобщение на компанията до медиите.

Производствената база е разположена на площ от 150 000 кв.м в промишлената зона на Бургас. Изпълнител на проекта, който започна строеж през септември 2023 г., е „Главболгарстрой – Пловдив“.

През 2023 г. IAG беше сертифицирана като първокласен инвеститор клас „А“. Държавата и общинската администрация на Бургас се ангажираха с изграждането на техническата и довеждащата инфраструктура.

Най-новата производствена база на IAG ще произвежда за световните пазари различни видове бронирани автомобили, както и дронове за спасителни, разузнавателни и аварийни отряди в съдружие с български партньори на IAG.

В серийно производство, както в останалите заводи на IAG по света, ще бъдат и военни кранове за евакуация и леки патрулни автомобили. В проект е разработката на колесни и верижни роботи. Първоначалната инвестиция надхвърля 20 милиона лева

Related Articles

Пускат движението в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“

До дни ще бъде пуснато движението в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“ в посока Варна и ще бъдат премахнати ограниченията....

Осигуряват техническа помощ за зелени проекти

Фонд ФЛАГ е получил одобрение на проект, финансиран от програма LIFE на ЕК, за техническа помощ за зелени проекти. Скоро тази логистична, информационна и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ