5 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Жители на Белащица искат оставката на шефа на Басейнова дирекция

Жители на Белащица и активисти от Инициативния комитет срещу кариерите в района искат оставката на шефа на Басейнова дирекция. Те се събират на протест на 28 април от 11 часа пред сградата на институцията в Пловдив.

Ето какво написаха във Фейсбук групата „За Белащица открито“:

Със заповед на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ от 12.09.2022 г. бе учредена санитарно-охранителна зона – подземни води, около два броя каптирани естествени извори за обществено питейно-битово водоснабдяване на село Белащица. Тази заповед решаваше и проблема с водата, и въпроса с кариерите, които са недопустими при така учредената зона.

Беше проведено първото заседание пред Пловдивския административен съд по жалбата на Холсим( компанията, която стопанисва кариерата над селото). По делото нямаше представител на Басейнова дирекция, който да защити издадената заповед, който да се бори за обществения интерес, който да свърши работата, за която му се плаща.

Искаме оставката на директора на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ и няма да се примирим с поредното нехайство на институциите, които демонстрират, че няма проблем с водата, няма издадена заповед и няма проблеми в Белащица!

Related Articles

Младежи ще изграждат пътека за планинско колоездене във Велики Преслав

Проект на Open Space Foundation 2024 цели да помогне на младежи от Велики Преслав да изградят пътека за планинско колоездене в района. За това...

Община Смолян превръща изгоряло училище в Младежки център

Община Смолян планира да превърне изгорялата сграда на бившия техникум по дървообработване в Младежки център. Проектът, който вече е одобрен, ще се финансира със...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ