16 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Жителите на Пловдив и областта ще чуят сирени

В 11,00 часа днес – 17 ноември Пловдив и областта ще бъдат огласени от сирени. Ще се тества част от система за ранно предупреждение и оповестяване на населението, съобщиха от МВР.

Сиренната система в момента се надгражда и към нея се включват нови общински центрове. Целта на проверката е тестване на техническото й състояние, повишаване уменията за излъчване на информация на живо, а също така създаване култура за разпознаване на сигналите и у населението.

Също в петък , но от 11.30 часа жителите на Русе и областта също ще чуят сирените за ранно предупреждение.

Междувременно в различни региони продължават да текат тестове и на системата BG-ALERT. При нея потребителите на всички мобилни оператори получават съобщение – тест, с предупреждения за опасни събития. На 29 октомври ще е финалният тест за потребителите на мобилни услуги в цяла България.

Related Articles

Разширяват системата за видеонаблюдение в Бобов дол

Центърът на Бобов дол ще бъде с постоянно видеонаблюдение. За целта Общината отпуска по бюджета допълнителни 21 000 лева, каза пред БНР кметът на...

Строят модерна зала на Полигона на Столична община

"Осигурихме 700 000 лв. за изграждане на нова модерна зала за обучение в Полигона на общината в Панчарево. В нея ще се провеждат лекции...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ