16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Емил Бурулянов спечели конкурса за главен архитект на Община Бургас

Арх. Емил Бурулянов спечели днес конкурса за главен архитект на Община Бургас. Той получи най-много точки с концепцията си „Посока Бургас 2020+20“, в конкуренция с още трима кандидати – арх. Димитър Георгиев, арх. Никола Ликоманов и арх. Свилен Добрев.

Решението за избора му бе оповестено от комисия в състав: председател – арх. Здравко Здравков – главен архитект на Столична Община, арх. Костадин Христов – представител на Камарата на архитектите в България, доц. Димо Колибаров – директор на филиал Бургас на Национална художествена академия, арх. Петър Статев – председател на Постоянната комисия по устройство на територията при Общински съвет Бургас, инж. Чанка Коралска – заместник-кмет по „Строителство, инвестиции и регионално развитие“ в Община Бургас, Богдана Маринова – директор дирекция „Човешки ресурси“ в Община Бургас.

Кандидатите преминаха през два кръга в конкурса – тест и представяне на концепциите си, и въпроси от комисията. За втория кръг бяха допуснати кандидатите с най-много точки – арх. Бурулянов /83,29 т./ и арх. Георгиев /73,14 т./. На трето място се класира арх. Ликоманов с 35,86 т., а на четвърто – арх. Добрев с 20,72 т.

Арх. Емил Бурулянов е роден през 1984 г. в Бургас. Член е на УС на Камарата на Архитектите в България, член е и на Съюза на Архитектите в България. Магистър е по висша архитектура от Политехническия университет в Каталуния, Испания, бакалавър е по Инженерство и архитектура от университета в Малта.

Завършил е Английска езикова гимназия „Гео Милев“ – Бургас. Владее английски, немски и испански език. В Бургас е проектирал сградата на Експозиционен център „Флора“, бъдещия стадион в к-с „Меден рудник“, соларните дървета и пейки, и др.

Носител е на редица професионални награди в сферата на архитектурата.

Related Articles

На форум: Експерти дискутират бъдещето на световното културно наследство

Конфиндустрия България и Посолството на Италия в България, в сътрудничество с Италианския културен институт, Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България...

Старт: Първа копка на спортни зали за 7 млн. лева в Пловдив

Тренировъчният център за баскетбол и волейбол ще бъде в район „Западен” С церемония „Първа копка“ започва изграждането на две спортни зали с топла връзка в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ