Електронна платформа улеснява клиента при сделки с недвижими имоти

0

Над 300 фирми и специалисти от бранша са се включили към момента в електронния Професионален регистър на агенциите, брокерите и агентите на недвижими имоти. Той дава допълнителна защита на потребителите, като чрез него те могат да изберат посредник при сделката с недвижими имоти, който гарантирано присъства на пазара. Справката в браншовата платформа е напълно безплатна за гражданите.

Чрез Професионалния регистър потребителите имат по-бърз достъп до данни за конкретна компания или професионалист. Всяка една допълнителна информация, която се предоставя на клиента, винаги е в негова полза, защото тя му помага да направи информиран избор. Фирмите в Регистъра предварително са поели ангажимент, че отговарят на определени принципи. Съответно потребителят би могъл да има по-голямо доверие на представените агенции, брокери и агенти“, коментира Игнат Арсенов, директор на Главна дирекция „Контрол на пазара“ към Комисията за защита на потребителите.

Професионалният регистър е поредната стъпка към регулация на бранша на търговията с недвижими имоти и цели изчистване на нелоялните играчи от пазара. Платформата за момента е доброволна, но полага основата за бъдещия задължителен регистър, който ще бъде част от създаването на Камара на брокерите.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си