8 C
Пловдив
понеделник, април 22, 2024

Електробуси тръгват по улиците на Казанлък от 1 февруари

Подробна транспортна схема на електробусните линии в града публикува в интернет страницата си община Казанлък. 7 броя електровозила започват да обслужват пътници от първи февруари.

Доставката им стана възможна със спечеления през 2020-а година проект “Интегриран градски транспорт на град Казанлък”. Освен електробусите в града бяха монтирани 23 нови спирки със светлинни информационни табла, които ще уведомяват за движението на новите возила. На 13 от новите спирки на градския транспорт бяха монтирани фотоволтаични панели, с вътрешни табла на които, хората могат да заредят мобилното си устройство, докато изчакват превозното средство.

Изградено бе специално навесно покритие под надлез „Катекс“, където се монтирани и 4 станции за зареждане на електробусите.

В публикуваната транспортна схема на община Казанлък са посочени всички спирки, електробусните линии и часовете им на тръгване и пристигане от и на дадена спирка. За улеснение на казанлъчани е добавена и подробна карта на кварталите на града с всички улици и обществено значими обекти.

 

Related Articles

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ