28 C
Пловдив
понеделник, септември 25, 2023

Електрически влак ще свързва летището и курорти край Варна

Един от мащабните проекти, с цел намаляване на трафика във Варна, е разширяването на бул. „Цар Освободител“ до летището, т.е. до пътния възел с магистралата.

„Там има предвидено трасе и се проектира пускането на електрически влак“, заяви кметът на града Иван Портних пред БНР. Идеята има за цел да свърже града с летището, с екологичен транспорт и да осъществи връзка към курортните комплекси и особено с новата индустриална зона в землището на Аксаково, обясни още градоначалникът. Приема се новата устройствена схема в Аксаково, там е заложен този влак, а целта е тази зона да се развие бързо, каза още той.

Вариантите за разширяването на бул. „Цар Освободител“ са два – единият е бус ленти за електрически автобуси, вторият, който е по-перспективен, е електрически влак. Една от основните цели е допълнително разтоварване на трафика в града, обясни кметът.

Related Articles

Пловдив: Работна група чертае визия за Тютюневия град

Проблемите и благоустрояването на емблематичната зона на някогашните тютюневи складове в Пловдив, известна като Тютюневия град обсъдиха на среща представители на НИНКН, Община Пловдив...

АПИ: Разширяваме 20 първокласни пътни участъка до скоростни пътища

„Един от ключовите приоритети, залегнали в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за следващата година, е възлагането на идейни проекти с пълни геоложки проучвания и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ