24 C
Пловдив
понеделник, юли 22, 2024

ЕК предвижда – всеки дом да е със соларен панел

Това трябва да стане до 2029 година

Европейската комисия предлага общият дял на енергия от възобновяеми източници в страните-членки да достигне 45%. У нас към 2020 г. потреблението на зелена енергия е 23%, сочи статистиката на енергийното министерство.

До 2025 Европейската комисия предвижда всички обществени сгради в държавите от Съюза да са със соларни панели. А до 2029 – това да се случи и с всички нови жилищни сгради.

„Да имаме огромна инвестиция във възобновяема енергия е най-голямата ни задача. Нашата цел до 2030 година е да повишим използването й от 40% на 45%”, заяви Урсула фон дер Лайен, председател на Европейската комисия.

Енергийното министерство у нас одобрява идеята, за изпълнението й обаче ще са нужни много технологични решения и планиране.

Related Articles

Показаха новите влакове за столичното метро

Снимки на новите влакове, които ще превозват пътници по линиите на софийското метро, бяха публикувани от чешкия производител Шкода Груп. Компанията показа кадрите от...

Обновяват сградата на на ОУ „Антон Страшимиров“ в Бургас

В летните месеци, когато учениците са във ваканция текат ускорени строително-ремонтни дейности в сградата на ОУ "Антон Страшимиров" в Бургас. Завършени са голяма част...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ