8 C
Пловдив
понеделник, април 22, 2024

ЕК предвижда – всеки дом да е със соларен панел

Това трябва да стане до 2029 година

Европейската комисия предлага общият дял на енергия от възобновяеми източници в страните-членки да достигне 45%. У нас към 2020 г. потреблението на зелена енергия е 23%, сочи статистиката на енергийното министерство.

До 2025 Европейската комисия предвижда всички обществени сгради в държавите от Съюза да са със соларни панели. А до 2029 – това да се случи и с всички нови жилищни сгради.

„Да имаме огромна инвестиция във възобновяема енергия е най-голямата ни задача. Нашата цел до 2030 година е да повишим използването й от 40% на 45%”, заяви Урсула фон дер Лайен, председател на Европейската комисия.

Енергийното министерство у нас одобрява идеята, за изпълнението й обаче ще са нужни много технологични решения и планиране.

Related Articles

НКЖИ и БДЖ прехвърлят имоти в полза на община Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров подписа споразумението с НКЖИ за прехвърляне на имоти от държавната компания в полза на община Пловдив. Допълнителното споразумение е гласувано...

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ