16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

ЕК предвижда – всеки дом да е със соларен панел

Това трябва да стане до 2029 година

Европейската комисия предлага общият дял на енергия от възобновяеми източници в страните-членки да достигне 45%. У нас към 2020 г. потреблението на зелена енергия е 23%, сочи статистиката на енергийното министерство.

До 2025 Европейската комисия предвижда всички обществени сгради в държавите от Съюза да са със соларни панели. А до 2029 – това да се случи и с всички нови жилищни сгради.

„Да имаме огромна инвестиция във възобновяема енергия е най-голямата ни задача. Нашата цел до 2030 година е да повишим използването й от 40% на 45%”, заяви Урсула фон дер Лайен, председател на Европейската комисия.

Енергийното министерство у нас одобрява идеята, за изпълнението й обаче ще са нужни много технологични решения и планиране.

Related Articles

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...

Избраха победителя в конкурса за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора

Българо германското NAS Studio спечели първото място в Международния архитектурен конкурс за идеен проект за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора. Победителят...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ