28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Експозиция представя „Пловдив по пътя към модерния свят“

Нови за времето си градоустройствени решения, водоснабдяването и електрификацията, индустриализацията с фокус – тютюневата промишленост….

Това са само част от акцентите в новата постоянна експозиция, която подготвя Регионалният исторически музей в Пловдив. Тя е посветена на развитието на града от Освобождението до втората половина на XX век и носи заглавие „Пловдив по пътя към модерния свят“. Изложбата ще включва повече от 200 оригинални експоната, разкриват от културната институция в града под тепетата.

От един ориенталски град по време на Освобождението, за 50-60 години Пловдив се превръща в характерен за Европа град с водоснабдяване, градоустройствен план и нова архитектура, преживявал индустриалните и технически революции в страната“, пояснява директорът на РИМ – Стефан Шивачев. Очаква се изложбата да бъде готова до няколко месеца.

Related Articles

Приключи ремонтът на знаково училище в Пловдив

Над 1,5 млн. лв. са вложени в обновяването на Търговската гимназия Приключи ремонтът на Националната търговска гимназия в Пловдив. Рязането на лентата е в 11...

250 млн. лева за жп сектора са пренасочени към други проекти

Над 250 млн. лева от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, които са за железопътни проекти, вече са пренасочени към други видове транспорт. Взехме това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ