24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Екипи на Община Варна набелязват училищни сгради за ремонт

Екипи на Община Варна започнаха огледи на материалната база на училища, в които от години не е правен основен ремонт. Целта е администрацията да има проектна готовност за финансиране по различни европейски и национални програми, които предстоят.

В първия ден от лятната ваканция е инспектирана базата на СУ„Неофит Бозвели“ в район „Младост“. То е открито през 1981 година и оттогава основен ремонт не е правен. Със средства от родители са освежени занималните на подготвителните групи. През зимата температурата е на ръба на минимума за провеждане на учебни занятия, отоплителната инсталация има нужда от ремонт, санитарните помещения в едното крило – също, както и покривът, на места – дограмата, а обзавеждането трябва да се подмени, констатира огледът. Физкултурният салон е също със сериозни течове по тавана, а столовата не може да се използва.

Общината мобилизира спешно ресурс за ремонт на сградата на училището . Ремонтът ще включва и мерки за енергийна ефективност и благоустрояване на дворното пространство.

Related Articles

Копенхаген е сред най-устойчивите градове в света

Копенхаген - със своите иновативни практики и амбициозни цели, градът се превърна в глобален модел за устойчиво развитие и действия в областта на климата. Зелена...

Бузлуджа е в топ 10 на най-популярните изоставени места в света

Паметникът на Бузлуджа е едно от най-често сниманите и споделяни в Инстаграм изоставени места в света, сочи класация на компанията Alan Boswell Group, която...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ