28 C
Пловдив
понеделник, септември 25, 2023

Един от най-изявените ни стрийт арт артисти открива своя изложба

Един от най-изявените ни стрийт арт артисти Алекси Иванов представя свои стенописи, видео и дигитални принтове в изложба. Тя се открива в галерия „Депо“ под мотото „Релси”.

Художникът, който нарисува 100 лица върху трамвай в София, има подчертан интерес към изкуството в градска среда. В момента обаче не рисува графити, а е насочил творчеството си към стенопис и стрийт арт. Смята себе си за един от първите в страната, които се развиват в тази сфера.

Фокусът на изложбата е релсовият транспорт в столицата и този около нея. Това, което иска да покаже авторът, е че релсовият транспорт е богатство и нещо, което подчертава характера на столицата. Творецът вярва, че смисълът на изкуството не е да разкрасява и декорира, а „да покаже различна естетика, независимо дали това се харесва на хората или не се харесва“.

Иванов има още проекти, свързани с градския транспорт. Плановете му са чрез фондацията си да кандидатства по програма, по която да могат да бъдат изрисувани още поне два трамвая от други артисти, които са разпознаваеми.

Изложбата ще бъде със свободен вход, а посетителите могат да си закупят дигитален принт.

Related Articles

Започва рехабилитация на пътя Поленица – Джигурово

Един от натоварените пътни участъци в Община Сандански, основна транспортна връзка между селата Поленица и Джигурово, ще бъде цялостно ремонтиран и рехабилитиран. Проектът получи...

Изложба на именития Кристо в музей галерия „Анел“

„Кристо – поетика на необикновеното“ е изложба, която представя забележителната артистична визия и трансформиращите инсталации на известния художник Кристо. От 21 септември до 10...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ