4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

Европейска седмица на градовете и регионите в Брюксел

„Нови предизвикателства за сближаването на Европа“ е мотото на Европейската седмица на градовете и регионите (#EURegionsWeek 2023), която се провежда в Брюксел. Това е най-голямата годишна проява, посветена на регионалната политика на ЕС. В 21-то издание на събитието са регистрирани близо 7000 участници, а в програмата са включени над 300 семинара, уъркшопове и други прояви.

Събитието се организира от Европейския комитет на регионите съвместно с Генералната дирекция „Регионална и селищна политика“ към Европейската комисия.

В рамките на четири дни градовете и регионите ще демонстрират капацитета си да създават растеж и работни места, да прилагат политиката на сближаване на Европейския съюз и да доказват значението на местното и регионалното ниво за доброто европейско управление.

На 10 и 11 октомври е предвиден дебат и одобрение на резолюция относно състоянието на градовете и регионите в ЕС, с участието на белгийския вицепремиер Пиер-Ив Дерман и председателя на испанския Конгрес и бивш член на Комитета на регионите Франсина Арменгол, както и презентация за текущата работа на Испанското председателство на Съвета.

На 12 октомври политиката на сближаване ще заеме челно място в дневния ред, като съвместното заседание на Европейския парламент и Европейския комитет на регионите ще се занимава с тази важна политика и събитие #CohesionAlliance, фокусирано върху „Поуките, извлечени от Фонда за устойчивост и възстановяване – запазване на базиран на място подход в рамките на политиката на сближаване“.

Related Articles

ПГСАГ „Пеньо Пенев“ отбелязва 75 години от създаването си

Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия /ПГСАГ/ „Пеньо Пенев“ отбелязва 75 години от създаването си през настоящата седмица. В рамките на честванията се проведе...

Обновиха Музея „Възраждане и Учредително събрание“ във Велико Търново

Приключи реконструкцията на Музея "Възраждане и Учредително събрание" във Велико Търново. Обновяването на сградата, построена от майстор Колю Фичето, където е приета и Търновската...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ