20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

Европейска програма финансира начинаещи предприемачи

Имате бизнес идея, но нямате опит и познания как да я реализирате? Европейската програма „Еразъм за млади предприемачи“ може да ви свърже с ментор от чужбина и да ви помогне да придобиете опит зад граница, съобщи БНР.

Програмата може да сбъдне бизнес мечтите на неопитните, тъй като е насочена към начинаещите предприемачи, без значение от възрастта им.

Идеята е прохождащите в даден бизнес от България да се свържат с опитни предприемачи от същия сектор в чужбина. Така те ще могат да се срещнат и да си сътрудничат от един до шест месеца. През този период младият предприемач получава знания как да стартира бизнес, как да избегне капаните по пътя, уточняват посредници по програмата.

Младите предприемачи получават финансова подкрепа за престоя си в чужбина. Сумите са между 700 и 1 100 евро на месец – в зависимост от стандарта на живот в отделните държави.

Частно училище по забавна математика, земеделски фирми, IT компании, галерия. Това са само част от бизнес начинанията, стартирали през последните три години с обучения в чужбина по програмата „Еразъм за млади предприемачи“.

Чрез нея младите трупат в кратки срокове полезен опит. Чуждестранните ментори пък споделят наученото, като така изграждат мрежа от партньори, с които в бъдеще могат да си сътрудничат. Няма никакви ограничения пред бизнес идеите, което прави програмата атрактивна и полезна за голяма аудитория.

Related Articles

Вече в сила: С 5 км/ч с тротинетка през столичните паркове

Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни,...

След ремонт: Превръщат обсерваторията на Благоевград в туристически център

Започва мащабен ремонт и трансформация на обсерваторията в Благоевград, информират от администрацията в града. Сградата ще стане дом на нова туристическа атракция - дигитален...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ