5 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Европейска нощ на учените SEARCH се провежда в над 30 локации в България

“Европейска нощ на учените SEARCH 2023” ще се проведе на 29 септември на повече от 30 локации в цялата страна – Асеновград, Белоградчик, Бургас, Варна, Долна Митрополия, Казанлък, Пловдив, Русе, Сливен, София, Троян, с. Черни Осъм, Ямбол и други. Наука ще има дори в родопската теснолинейка Септември-Добринище. И тази година посетителите ще могат да се включат в презентации, демонстрации, лекции и срещи със стотици учени. Ще се информират за новостите от света на различни изследователски области, за ролята на науката в ежедневието и важността й за опазването на околната среда. Програмата по места ще започне в 16.00 часа и ще продължи до 22.00 часа.

Ключова тема на събитията от Нощта през 2023 година е адаптирането на човечеството към една от най-сериозните заплахи днес – промените в климата, които засягат всички региони по света и оказват въздействие върху много аспекти от живота на хората.

Проектът SEARCH в България, зад чиято абревиатура са закодирани ключови теми като: Science + Environment + Art = Resilience, се финансира от Европейския съюз.

Related Articles

Изграждат интермодален хъб за превоз на стоки

Трите терминала ще бъдат разположени в Пловдив, София и Бургас „Тракия икономическа зона“ със свои партньори от Италия ще изгради мащабен интермодален хъб с три...

Президентът Радев открива българския павилион на КОП 28 в Дубай

Страната ни за първи път е на Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата Президентът Румен Радев открива днес павилиона,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ