15 C
Пловдив
сряда, май 22, 2024

Европейска нощ на учените SEARCH се провежда в над 30 локации в България

“Европейска нощ на учените SEARCH 2023” ще се проведе на 29 септември на повече от 30 локации в цялата страна – Асеновград, Белоградчик, Бургас, Варна, Долна Митрополия, Казанлък, Пловдив, Русе, Сливен, София, Троян, с. Черни Осъм, Ямбол и други. Наука ще има дори в родопската теснолинейка Септември-Добринище. И тази година посетителите ще могат да се включат в презентации, демонстрации, лекции и срещи със стотици учени. Ще се информират за новостите от света на различни изследователски области, за ролята на науката в ежедневието и важността й за опазването на околната среда. Програмата по места ще започне в 16.00 часа и ще продължи до 22.00 часа.

Ключова тема на събитията от Нощта през 2023 година е адаптирането на човечеството към една от най-сериозните заплахи днес – промените в климата, които засягат всички региони по света и оказват въздействие върху много аспекти от живота на хората.

Проектът SEARCH в България, зад чиято абревиатура са закодирани ключови теми като: Science + Environment + Art = Resilience, се финансира от Европейския съюз.

Related Articles

Подменят опасните дървета при храм-паметник „Александър Невски“ с нови

По време на регулярните огледи за текущото състояние на дървесната растителност в София експерти на дирекция „Зелени системи“ са констатирали на площада при храм-паметника „Александър Невски“...

Започва ремонт на един от натоварените пътни участъци в Ямболско

Аварийно- възстановителен ремонт започва на един от натоварените пътни участъци в Ямболско. До средата на юни ще бъдат извършени кърпежи по пътя между селата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ