28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

ЕБВР предлага безплатни ресурси за малкия бизнес в криза

Европейската банка за възстановяване и развитие стартира безплатна за използване онлайн програма за обучение и съвети в подкрепа на микро, малки и средни предприятия, изправени пред икономическия ефект от пандемията Covid-19. Тези фирми са жизненоважни за икономиките, в които ЕВБР инвестира, обяснява финансовата институция, цитирана от economic.bg.

Програмата на ЕБВР „Да знаеш как… в условия на криза“ може да се намери на обучителната платформа The Know How Academy на ЕБВР, където предприемачите могат да получат достъп до практическа помощ, включително учебни материали и съвети за управление на кризи от експерти в индустрията, и могат да се присъединят към форумите за дискусии. Всички ресурси ще се предлагат на арабски, английски, руски, украински и турски език.

Програмата ще предлага и конкретна местна информация за финансовата подкрепа от правителствата и банките в 30 от икономиките, в които ЕБВР инвестира. Програмата ще се съсредоточи върху пет основни бизнес стълба в управлението на кризи – „Клиенти и доставчици“, „Основни аспекти на финансовото управление“, „Финансиране на Вашата фирма“, „Вашият персонал е Вашият основен актив“ и „Предизвикателства пред управлението и лидерството“.

Първият модул от програмата вече е наличен и има за цел да помогне на малките фирми със съвети как да бъде задвижена отново бизнес веригата за доставки и паричните средства да се завърнат.

ЕБВР ще работи с банки партньори и групи за подкрепа на бизнеса в своите региони, за да разгърне програмата си в 30-те държави с цел да достигне до над 10 хил. души, работещи в малки и средни предприятия, предлагайки им ресурс за обучение, споделяне на знания и експертни съвети в следващите месеци.

Инициативата се финансира от Европейския съюз (включително чрез неговия Европейски консултативен център за инвестиции), Казахстан и Фонда за въздействие върху малкия бизнес на ЕБВР.

Related Articles

На форум: Експерти дискутират бъдещето на световното културно наследство

Конфиндустрия България и Посолството на Италия в България, в сътрудничество с Италианския културен институт, Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България...

Приключва строежът на анаеробната инсталация за преработка на отпадъци в Бургас

Изграждането на анаеробната инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци в Бургас е на финален етап. Това съобщи кметът Димитър Николов, който провери...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ