14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Държавата ще финансира изграждането на детски кътове на работното място

Министерството на труда и социалната политика обяви като свой приоритет политиките за подкрепа на семейството и жените и постигане на баланс между личния и професионалния живот. Затова стартира процедура „Детски кътове“, по която след две седмици частни работодатели и формирования на изпълнителната и местната власт ще могат да кандидатстват с проекти за създаване на детски кътове на работното място.

За тази цел към компаниите ще бъдат отпуснати 15 млн. лв. по ОП „Развитие на човешките ресурси“, обяви зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

В създадените детски кътове децата на служителите ще получават почасови или целодневни услуги. Всеки детски кът трябва да осигурява необходимата среда за полагане на грижи за поне 15 деца. За детегледачи ще бъдат наемани безработни, регистрирани в Бюрата по труда, които при необходимост ще преминават обучение.

​​​​По проектите държавата ще поеме възнаграждението на детегледачите за период до 12 месеца. Минималният размер на финансовата подкрепа от за създаване на детски кът на работното място е 50 000 лв., а максималният – 150 000 лв.

Related Articles

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...

Кметове и министри участват в Общото събрание на НСОРБ

На 27 и 28 февруари в София се провежда Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. То е първото след местните...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ