24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Държавата със спешни действия за авариралия колектор край Албена

Държавата предприема спешни действия в най-кратки срокове за решаване на проблема с авариралия колектор, който отвежда пречистените води от станцията в Албена. В МРРБ се проведе работна среща с участието на министъра на туризма Евтим Милошев, министъра на околната среда и водите Петър Димитров, зам.-министъра на здравеопазването Добромира Карева, зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Веселина Терзийска, областния управител на Добрич и други.

Държавата има готовност да осигури необходимото финансиране за авариен ремонт на колектора. За целта ще се работи съвместно с Община Балчик, тъй като колекторът е публична общинска собственост.

От ВиК Добрич беше отчетено, че екипите на дружеството са на терен и предприемат необходимите мерки за локализиране на авариралите части. От „Албена“ АД, която има собствена лаборатория за проверки на качеството на морската вода, също беше отчетено, че няма отклонения.

В разгара на летния туристически сезон не бива да допускаме подобни да стават причина за отлив на туристи и негативно говорене за родните курорти, още повече, че в случая с Кранево и к.к. „Албена“ става дума за аварирал колектор за пречистени води“, коментират експерти.

Последните 72-часови проби на морската вода, взети от РЗИ Добрич, са отрицателни и следователно няма нищо притеснително в качеството на водата. Микробиологичният анализ не отчита наличие на опасни бактерии.

Related Articles

Община Опака проучва нагласите на жителите за разделно събиране на отпадъци

Община Опака провежда проучване сред жителите на региона с цел разработване на бъдещ проект. Анкетата е по процедура „Мерки за изграждане, разширяване и/или надграждане...

За 17-та година: Фестивалът на пясъчните фигури привлича туристи в Бургас

За 17-та поредна година впечатляващи пясъчни скулптури радват туристите в морския град. Атракцията, запазена марка на Бургас, може да се разгледа до края на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ