16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Държавата отпуска 100 млн. лева за ремонт на студентски общежития

Държавата отпуска 100 млн. лв. за ремонт на студентски общежития, обяви министър-председателят акад. Николай Денков пред медии в Приморско.

От бюджета се отделят 12 милиона лева за ограждане и облагородяване на три студентски кампуса в столичния Студентски град.

„С програма „Образование“ продължаваме да финансираме студентските практики – нещо, което е изключително полезно за студентите, защото така те срещат пряко работодателите“, отбеляза още премиерът.

Той съобщи и новите размери на студентските стипендии от 1 октомври т.г. Минималната се увеличава с 41% и става 120 лв., а максималната – с 11% и размерът й ще бъде 200 лв. На 400 лева се повишава еднократната награда за отлични постижения.

Related Articles

Пилотно: Велико Търново стартира проект за всеобхватно управление на битовите отпадъци

Град Дебелец ще е първият в България с новата система Пилотен проект за цялостно и всеобхватно управление на битовите отпадъци стартира Община Велико Търново заедно...

Котел: 15-метров портрет на Георги Раковски изрисуваха Nasimo и Sve

15 метров стенопис с лика на Георги Раковски изработиха в Котел стрийт артистите Станислав Трифонов-Nasimo и Светлозар Янков-Sve, съобщиха от общината. Най-големият живописен портрет...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ