27 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

Държавата отпуска 100 млн. лева за ремонт на студентски общежития

Държавата отпуска 100 млн. лв. за ремонт на студентски общежития, обяви министър-председателят акад. Николай Денков пред медии в Приморско.

От бюджета се отделят 12 милиона лева за ограждане и облагородяване на три студентски кампуса в столичния Студентски град.

„С програма „Образование“ продължаваме да финансираме студентските практики – нещо, което е изключително полезно за студентите, защото така те срещат пряко работодателите“, отбеляза още премиерът.

Той съобщи и новите размери на студентските стипендии от 1 октомври т.г. Минималната се увеличава с 41% и става 120 лв., а максималната – с 11% и размерът й ще бъде 200 лв. На 400 лева се повишава еднократната награда за отлични постижения.

Related Articles

За 1.4 млн. лв.: Обновяват лекоатлетическата писта в Стара Загора

Ремонтът трябва да приключи на 30 юни 2025 г. Започна основният ремонт на лекоатлетическата писта на тренировъчния стадион „Берое“ в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра...

Въвеждат обходни маршрути заради модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград

Във връзка с предстоящото затваряне на първокласния път между Мездра и Лютидол на среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството с кметове и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ