4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

Дупница с проект за нов младежки център

Община Дупница има утвърден проект за изграждане на нов център за обучението на около 450 младежи на възраст от 10 до 29 години. До месец ще бъде пусната мярката за финансиране на младежки центрове в страната, за което са одобрени 23 общини, сред тях е и Дупница, съобщиха от администрацията.

Новият младежки център ще е в бившето военно поделение – известно като КЕЧ, където сградите бяха порутени, опасни, падаха и бяха съборени от екипи на Общината. Министерският съвет вече прехвърли безвъзмездното право на собственост на общината, която задели средства за изработването на проект за изграждането на младежки център. Проектът предвижда открита площ, състояща се от пространство с различни арт работилници и творчески ателиета, места за отдих, спортни площадки, културни прояви на открито, като единствено бившата административна сграда ще се запази и ще се използва отново за администрация, там ще се помещава информационен център. Заложените финансови средства за всеки център в страната по Програмата са в порядъка от 1,4 до 1.8 млн. лева.

Очаква са такова финансиране да получи и Община Дупница. Сега се работи по техническата документация.

„До месец очакваме да бъде пусната мярката за финансиране на младежки центрове и Община Дупница веднага ще входира документите за изграждане на такъв в района на КЕЧ-а“, обяви зам.-кметът по икономическите дейности на града Олга Китанова.

Related Articles

На кръгла маса: Анализираха ефекти и дефекти на санирането на сгради в България

Сдружение с нестопанска цел „Алианс за висока строителна култура” (АВСК) инициира в София кръгла маса за качеството на санирането у нас. Форумът „Ефекти и...

Скулпторът Н. Настев е победител в конкурса за изграждане на монумент на Кирил и Методий

Проектът на старозагорския скулптор Наско Настев е победител в конкурса за цялостно обемно-пространствена концепция за изграждане на паметник на светите братя Кирил и Методий....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ