22 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Дупница с проект за нов младежки център

Община Дупница има утвърден проект за изграждане на нов център за обучението на около 450 младежи на възраст от 10 до 29 години. До месец ще бъде пусната мярката за финансиране на младежки центрове в страната, за което са одобрени 23 общини, сред тях е и Дупница, съобщиха от администрацията.

Новият младежки център ще е в бившето военно поделение – известно като КЕЧ, където сградите бяха порутени, опасни, падаха и бяха съборени от екипи на Общината. Министерският съвет вече прехвърли безвъзмездното право на собственост на общината, която задели средства за изработването на проект за изграждането на младежки център. Проектът предвижда открита площ, състояща се от пространство с различни арт работилници и творчески ателиета, места за отдих, спортни площадки, културни прояви на открито, като единствено бившата административна сграда ще се запази и ще се използва отново за администрация, там ще се помещава информационен център. Заложените финансови средства за всеки център в страната по Програмата са в порядъка от 1,4 до 1.8 млн. лева.

Очаква са такова финансиране да получи и Община Дупница. Сега се работи по техническата документация.

„До месец очакваме да бъде пусната мярката за финансиране на младежки центрове и Община Дупница веднага ще входира документите за изграждане на такъв в района на КЕЧ-а“, обяви зам.-кметът по икономическите дейности на града Олга Китанова.

Related Articles

Разширяват системата за видеонаблюдение в Бобов дол

Центърът на Бобов дол ще бъде с постоянно видеонаблюдение. За целта Общината отпуска по бюджета допълнителни 21 000 лева, каза пред БНР кметът на...

Започва безплатното саниране в Свищов

В Свищов сключиха първите 13 договора за безплатно саниране на частни жилищни сгради. Това е под 2% от одобрените на първия етап 756 блока...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ