24 C
Пловдив
понеделник, юли 22, 2024

Дупница планира ремонт на инфраструктурни обекти за 6,3 млн. лв.

Три от стълбищните подходи в Дупница ще бъдат ремонтирани като парите са заложени в разработения като рамка бюджет за 2022 г., обявиха от администрацията.

„Бюджетът е разчетен на 42 млн. лв., а капиталовите разходи в него са увеличени с 15%“, съобщи на пресконференция зам.- кметът по финансите на общината Олга Китанова.

6,3 млн. лв. са предвидени за инфраструктурни обекти. Три от тях са градски стълбища – тези на ул. „Свети Иван Рилски“, ул. „Иван Вазов“, които водят към Градска градина, като само за тях са заложени 40 хил. лв., както и стълбищният подход при Еврейските гробища. Общата им дължина е около половин километър.

500 000 лв. са планирани за рехабилитация на уличната мрежа в града, 220 000 лв. са за селата и 50 000 лв. за четвъртокласната пътна мрежа в общината.

Предвиждат се ремонти на четири кметства – тези в Червен брег, Делян, Дяково и Блатино.

Редица селски улици са в допотопно състояние и Общината е предвидила повече средства по новия бюджет за тях.

Ремонт ще бъде направен изцяло на дървената ограда на езерото в парк „Рила“. Справката показва, че разходите по издръжката на атрактивното езеро са в размер на 80 000 лв., а приходите са наполовина – около 40 000 лв.

Related Articles

Изграждат обходния път на Рудозем

Проектът ще изведе транзитния трафик извън града Активно се работи по обхода на Рудозем. Отсечката е 2,4 км от път II-86 Средногорци - Рудозем и...

Копенхаген е сред най-устойчивите градове в света

Копенхаген - със своите иновативни практики и амбициозни цели, градът се превърна в глобален модел за устойчиво развитие и действия в областта на климата. Зелена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ