17 C
Пловдив
четвъртък, септември 28, 2023

Древна могила спира ремонта на ключово трасе в Пловдив

Древна могила спира за дни реконструкцията на Брезовско шосе, която се изпълнява по проекта за воден цикъл на града.

Могилата се намира встрани от булеварда, но за да се продължи работата, на обекта трябва да присъстват археолози. Това е задължително правило, което се спазва при изкопните работи, коментират контролните органи по извършването на ремонта.

Участъкът е около 20 метра. От община Пловдив са се ангажирали да се подсигури специалист от Археологическия музей докато се извършват строителните работи в рисковата отсечка.

Строителите изпълняват в този участък на Брезовско шосе много сложни подземни комуникации.Изкопът е 8 метра дълбочина, изграждат се подпори и се работи при тежки условия.

Част от Брезовско шосе е затворена, но има обходен път. Очаква се да се създадат бъэрзо необходимите условия, за да се продължи работата. Проектът „Брезовско шосе – Дунав“ трябва да бъде завършен до края на 2023 г.

Related Articles

Пилотно: Велико Търново стартира проект за всеобхватно управление на битовите отпадъци

Град Дебелец ще е първият в България с новата система Пилотен проект за цялостно и всеобхватно управление на битовите отпадъци стартира Община Велико Търново заедно...

Община Тунджа реализира хибриден ВЕИ проект

В община Тунджа започна изграждането на фотоволтаичен парк „Тенево Солар“, първи етап от хибридния ВЕИ комплекс „Тенево“. Той ще включва също и вятърни турбини...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ