24 C
Пловдив
вторник, октомври 3, 2023

До 26 юни събират концепции за развитие на Централна минерална баня

Общинско предприятие „Софпроект“ обяви старта на отворена покана за концепция за развитие на северното и източното крило на Централната минерална баня. Подборът ще протече в два етапа, като до 26 юни е срокът за подаване на документи от кандидатите.

Те трябва да включват представяне на екипа, предложение за метод на работа и резюмета на концепция, бизнес план и бизнес модел. Кандидатурите ще бъдат разгледани от експертна комисия в 15-членен състав, която ще избeрe три екипа за участие във втората фаза на конкурса.

Във втория етап трите избрани екипa ще бъдат поканени да разработят задълбочено и в детайл своите концепции, бизнес план и модел и да представят предложенията си публично. Всеки от тези екипи ще получи възнаграждение в размер на 10 000 лева. На финала Столична община ще придобие разработените концепции и ще има право да избере една от тях за реализация, да комбинира елементи от отделните разработки, да покани един или няколко експерти от екипите за последващи действия по реализацията или да се договори с авторите за друго.

„Бъдещето на неизползваната част от Централната минерална баня в София се дискутира от десетилетия. Надявам се с тази отворена покана да намерим добре аргументирано решение, което да е в интерес на гражданите на Столична община. Затова ще работим за максимална публичност и прозрачност при подбора на участниците, разработването на концепциите, оценките и аргументацията на журито. Резултатите от работата на екипите във втората фаза ще бъдат представени публично, за да съберем и колкото може повече обратна връзка за тях”, обясни Любо Георгиев, директор на „Софпроект“ и ръководител на екипа на „Визия за София“.

Заданието за конкурса беше представено за първи път през март и финализирано след получаването на обратна връзка от над 200 граждани и експерти.

Related Articles

До 4 месеца: Северният парк в София ще има скейт зона

До четири месеца ще бъде готов скейт паркът в Северния парк в София. Съоръжението ще има 2 основни секции – „Стрийт“ и „Боул“ –...

Гилдията в Пловдив отбелязва професионалния си празник с изложба

„Архитектите рисуват“ е името на изложбата, която ще бъде открита на Световния ден на архитектурата /2 октомври/ в Цар Симеоновата градина в Пловдив до...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ