2 C
Пловдив
неделя, декември 10, 2023

До 21 март се приемат кандидатури за наградите „Нов европейски Баухаус“ 

На 21 март изтича срокът за подаване на проектни предложения за участие във фестивала „Нов европейски Баухаус“ за 2022 г. Кандидатури могат да подават всички български творци и организации, които искат да открият свои бъдещи партньори и да презентират своите творчески продукти пред широката европейска публика.

Акцентът на събитието тази година са зелените проекти. Участниците във фестивала ще имат и свое дигитално пространство в рамките на събитията и ще могат да се включат онлайн, без да се налага да пътуват до Брюксел.

Новият европейски Баухаус (NEB) реализира идеята на Европейския съюз (ЕС) за създаване на красиви и стабилни пространства и продукти, като ускорява зеления преход в цялата европейска икономика – от строителство до мебели, мода и култура. 

Фестивалът събира хора от всички сфери на живота, за да дебатират и да формират културното бъдеще. Бъдеще, което е устойчиво, приобщаващо и красиво. Това е страхотна възможност за създаване на мрежа и обмен – от наука до изкуство, от дизайн до политика, от архитектура до технологии, споделят организаторите.

Събитието, което ще се проведе от 9 до 12 юни, включва дебати, лекции, артистични изпълнения, изложби и възможности за колаборации. 

Както и при първото издание, с наградите „Нов европейски Баухаус“ за 2022 г., ще бъдат отличени идеи на млади таланти, както и съществуващи проекти за устойчивост, приобщаване и естетика, с които Европейският зелен пакт ще достигне до хората и местните общности.

Related Articles

Годишните винетки на хиляди шофьори изтичат през декември

През декември и януари изтичат годишните винетки на хиляди български шофьори, съобщават от Националния доставчик на услуги за електронно таксуване на пътни такси. От...

КАТ с нова акция по пътищата

Започва третият етап на полицейската акция "Зима". Дейността на екипите на "Пътна полиция" е насочена към контрол над техническата изправност на автомобилите и на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ