До 21 март се приемат кандидатури за наградите „Нов европейски Баухаус“ 

0

На 21 март изтича срокът за подаване на проектни предложения за участие във фестивала „Нов европейски Баухаус“ за 2022 г. Кандидатури могат да подават всички български творци и организации, които искат да открият свои бъдещи партньори и да презентират своите творчески продукти пред широката европейска публика.

Акцентът на събитието тази година са зелените проекти. Участниците във фестивала ще имат и свое дигитално пространство в рамките на събитията и ще могат да се включат онлайн, без да се налага да пътуват до Брюксел.

Новият европейски Баухаус (NEB) реализира идеята на Европейския съюз (ЕС) за създаване на красиви и стабилни пространства и продукти, като ускорява зеления преход в цялата европейска икономика – от строителство до мебели, мода и култура. 

Фестивалът събира хора от всички сфери на живота, за да дебатират и да формират културното бъдеще. Бъдеще, което е устойчиво, приобщаващо и красиво. Това е страхотна възможност за създаване на мрежа и обмен – от наука до изкуство, от дизайн до политика, от архитектура до технологии, споделят организаторите.

Събитието, което ще се проведе от 9 до 12 юни, включва дебати, лекции, артистични изпълнения, изложби и възможности за колаборации. 

Както и при първото издание, с наградите „Нов европейски Баухаус“ за 2022 г., ще бъдат отличени идеи на млади таланти, както и съществуващи проекти за устойчивост, приобщаване и естетика, с които Европейският зелен пакт ще достигне до хората и местните общности.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си