24 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

До 21 март се приемат кандидатури за наградите „Нов европейски Баухаус“ 

На 21 март изтича срокът за подаване на проектни предложения за участие във фестивала „Нов европейски Баухаус“ за 2022 г. Кандидатури могат да подават всички български творци и организации, които искат да открият свои бъдещи партньори и да презентират своите творчески продукти пред широката европейска публика.

Акцентът на събитието тази година са зелените проекти. Участниците във фестивала ще имат и свое дигитално пространство в рамките на събитията и ще могат да се включат онлайн, без да се налага да пътуват до Брюксел.

Новият европейски Баухаус (NEB) реализира идеята на Европейския съюз (ЕС) за създаване на красиви и стабилни пространства и продукти, като ускорява зеления преход в цялата европейска икономика – от строителство до мебели, мода и култура. 

Фестивалът събира хора от всички сфери на живота, за да дебатират и да формират културното бъдеще. Бъдеще, което е устойчиво, приобщаващо и красиво. Това е страхотна възможност за създаване на мрежа и обмен – от наука до изкуство, от дизайн до политика, от архитектура до технологии, споделят организаторите.

Събитието, което ще се проведе от 9 до 12 юни, включва дебати, лекции, артистични изпълнения, изложби и възможности за колаборации. 

Както и при първото издание, с наградите „Нов европейски Баухаус“ за 2022 г., ще бъдат отличени идеи на млади таланти, както и съществуващи проекти за устойчивост, приобщаване и естетика, с които Европейският зелен пакт ще достигне до хората и местните общности.

Related Articles

Нестандартно: Ученичка от Айтос направи Айфеловата кула от дървени пръчици

Вдъхновила се от френската култура и архитектура Дамла Кемик - ученичка от XII клас от Айтос направи макет на Айфеловата кула от 1000 дървени пръчици....

Информационни дни по поканите за достъпна архитектурна среда на АХУ

Агенцията за хората с увреждания (АХУ) организира информационни събития за кандидатите по програмите за изграждане на достъпна среда, осигуряване на средства за заетост, рехабилитация...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ