18 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

До 20 февруари се подават офертите за укрепване на пътя Копривщица – Стрелча

До 20 февруари т. г. се подават офертите в обществената поръчка за извършване на проучвателно-проектантски работи и изпълнение на трайни, възстановителни и укрепителни дейности на републикански път III-606 (I-6)- Копривщица – Пазарджик /при км 21+300/ в Софийска област. Третокласният път осигурява връзката на Подбалканския път I-6 с област Пазарджик и е основна комуникация за жителите на Копривщица с Пазарджишка и Пловдивска област. Участъкът от път III-606 Копривщица – Стрелча, компрометиран от проливните дъждове и наводненията през септември м.г., е при 21-ви км от трасето. Засегнати са пътният откос и част от пътното платно, което налага да бъдат предприети укрепително-възстановителни работи на близо 30 метра от платното.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 347 000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на проектантските работи е 60 календарни дни и започва от датата на сключването на договора. Той включва само времето за проектиране и е разделен в два междинни етапа. Срокът за изпълнение на укрепителните дейности е 60 дни.

До укрепване на пътния участък движението в отсечката при 21-ви км от път III-606 Копривщица – Стрелча се извършва в една лента. Трасето е обезопасено и сигнализирано с бализи. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание.

Related Articles

Търси се решение за спасяване на Боянското блато

Идеята е естествена влажна зона да се обособи като градски парк Гражданската група в защита на Боянското блато заедно с екип от МОСВ обсъждат мерки...

Модернизират осветлението в 14 столични района

Столичната община ще кандидатства по проект за модернизация на системата за изкуствено осветление в 14 района на София. Предложението предстои да бъде одобрено на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ