13 C
Пловдив
сряда, май 22, 2024

До 2 месеца: Пускат в експлоатация зала „Арена Бургас“

До два месеца спортна зала „Арена Бургас“ ще бъде пусната в експлоатация, без две помещения. В това увери служебният министър на регионалното развитие арх. Иван Шишков по време на инспекция на обекта.

Довършването на помещенията ще бъде направено във втори етап на строителство, но ремонтните работи по тях няма да пречат на експлоатацията на останалата част от залата.

„Строителят има ангажимент залата да бъде завършена на първи етап до 2 месеца. На втори етап ще бъдат доизградени фитнес, СПА и ресторант. Тяхното забавяне няма да попречи на функционирането на останалата част от залата. Надявам се всичко на първи етап да бъде завършено да отидем вече към експлоатация. Залата, колкото по-рано бъде пусната, толкова по-добре. Като държава сме готови да помогнем на строителя“, поясни още министър Шишков. Той заяви, че довършването на „Арена Бургас“ е изключително важно, защото тя ще е подходяща за закрити състезания по лека атлетика. В момента единствената такава у нас е зала „Универсиада“, но тя не покрива модерните изисквания.„Само мога да благодаря и приветствам министър Шишков, както и Министерството на спорта, че се намери воля да се довърши зала. Година и половина по „Арена Бургас“ не се правеше нищо и от това губеха градът и спортът. Още от бюджета миналата година бяхме готови да финансираме състезания в залата, но ги изтървахме. От това загуби и бизнесът в Бургас. Залата е единствена в страната, която има всички лицензи и отговаря на завишените изисквания на Световната федерация по лека атлетика“, каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Началникът на ДНСК арх. Деляна Панайотова съобщи, че основната част от строежа на зала „Арена Бургас“ е завършена. И допълни, че с надзора вече има добра комуникация. Документите се подготвят и ще бъде оказано пълно съдействие извършената работа да бъде въведена в експлоатация съгласно нормите и в срок.

Related Articles

Започва ремонт на един от натоварените пътни участъци в Ямболско

Аварийно- възстановителен ремонт започва на един от натоварените пътни участъци в Ямболско. До средата на юни ще бъдат извършени кърпежи по пътя между селата...

Община Карлово се включва в проекта за водородна долина

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов обсъди с ректора на Тракийския университет в Стара Загора проф. д-р Добри Ярков участието на Общината в проекта...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ