13 C
Пловдив
сряда, ноември 29, 2023

До 2 месеца: Пускат в експлоатация зала „Арена Бургас“

До два месеца спортна зала „Арена Бургас“ ще бъде пусната в експлоатация, без две помещения. В това увери служебният министър на регионалното развитие арх. Иван Шишков по време на инспекция на обекта.

Довършването на помещенията ще бъде направено във втори етап на строителство, но ремонтните работи по тях няма да пречат на експлоатацията на останалата част от залата.

„Строителят има ангажимент залата да бъде завършена на първи етап до 2 месеца. На втори етап ще бъдат доизградени фитнес, СПА и ресторант. Тяхното забавяне няма да попречи на функционирането на останалата част от залата. Надявам се всичко на първи етап да бъде завършено да отидем вече към експлоатация. Залата, колкото по-рано бъде пусната, толкова по-добре. Като държава сме готови да помогнем на строителя“, поясни още министър Шишков. Той заяви, че довършването на „Арена Бургас“ е изключително важно, защото тя ще е подходяща за закрити състезания по лека атлетика. В момента единствената такава у нас е зала „Универсиада“, но тя не покрива модерните изисквания.„Само мога да благодаря и приветствам министър Шишков, както и Министерството на спорта, че се намери воля да се довърши зала. Година и половина по „Арена Бургас“ не се правеше нищо и от това губеха градът и спортът. Още от бюджета миналата година бяхме готови да финансираме състезания в залата, но ги изтървахме. От това загуби и бизнесът в Бургас. Залата е единствена в страната, която има всички лицензи и отговаря на завишените изисквания на Световната федерация по лека атлетика“, каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Началникът на ДНСК арх. Деляна Панайотова съобщи, че основната част от строежа на зала „Арена Бургас“ е завършена. И допълни, че с надзора вече има добра комуникация. Документите се подготвят и ще бъде оказано пълно съдействие извършената работа да бъде въведена в експлоатация съгласно нормите и в срок.

Related Articles

Дигитализирането на 100-те туристически обекта с първо отличие

Проектът за дигитализирането на 100-те национални туристически обектаl беше отличен за приноса си в развитието на интелигентния туризъм в страната. Само три месеца след...

60 нови електробуса се включват в транспортната схема на Варна

60 нови електрически автобуса ще се включат в обслужването на линиите по обществения градски транспорт във Варна. Заедно с автобусите са доставени и 60...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ