5 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

До 13 ноември се подават оферти за ремонт на пътя Кърджали – Маказа

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за основния ремонт на 2,4 км от път I-5 Кърджали – Маказа /от км 340+319 до км 342+813.45/, която съвпада с трасето на бул. „Беломорски“ в гр. Кърджали. Отсечката е от северния вход на града до кръговото кръстовище при автогарата. Поръчката е с прогнозна стойност 7 467 000 лв. без ДДС, която не е пределна. Кандидатите могат да подават оферти до 13 ноември т. г.

Освен основния ремонт на участъка, който ще е с нова настилка, бордюри, подобрено отводняване, пътни знаци, ограничителни системи и маркировка, ще се обнови и 36-метрова подпорна стена в обхвата на пътя, с височина 3 м. В проекта е включен и ремонт на 72-метровия мост в близост до Професионална гимназия „Христо Ботев“, преминаващ над дере. На съоръжението ще бъде подменена пътната настилка, хидроизолацията, тротоарите, парапетите, ограничителните системи и уличното осветление.

Срокът за изпълнение на строителните работи е 600 календарни дни от датата на откриването на строителната площадка. Извършването на ремонтните дейности ще е поетапно и трафикът ще се осъществява без отбиване по обходни маршрути.

Related Articles

По-ниски данъчни оценки на имоти в 170 населени места

Промени в данъчните оценки на имоти ще има в някои населени места у нас от догодина. По предварителни разчети след извършването на новото категоризиране...

Жителите на Банско решават кои да са приоритетите за развитие на града

Кметът на Банско Стойчо Баненски инициира онлайн анкета, в която жителите на общината да посочат кои са техните приоритети за развитието на града и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ