16 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

До 10 дни: Приключва първият етап от ремонта по линията на трамвай №5

До 10 дни ще бъде готов първият етап от ремонта на трамвайната линия по булевард „Цар Борис трети“ в София. Очаква се до края на юли да бъде възстановено движението на трамвай №5. Това съобщи зам.-кметът по строителството инж. Ангел Джоргов, цитиран от БНР.

Все още не е ясно кога ще започне вторият етап от ремонта – от трамвайното колело в квартал „Бъкстон“ до квартал „Княжево“:

„Основните материали за този обект са тук. Говорим за релси, съоръжение и т.н., но както за този проект, така и за всички останали проекти, не само на територията на Столична община, всички общини са на същия хал – държавата, Агенция „Пътна инфраструктура“, договорите, които са сключвани преди година и повече към момента са на цени, които не са адекватни към това, което се случва през последните шест месеца, така че ние така с надежда продължаваме да чакаме тази възможност за индексация“, каза още зам.- кметът Ангел Джоргов.

Related Articles

Нови компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ