4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

До 10 дни: Приключва първият етап от ремонта по линията на трамвай №5

До 10 дни ще бъде готов първият етап от ремонта на трамвайната линия по булевард „Цар Борис трети“ в София. Очаква се до края на юли да бъде възстановено движението на трамвай №5. Това съобщи зам.-кметът по строителството инж. Ангел Джоргов, цитиран от БНР.

Все още не е ясно кога ще започне вторият етап от ремонта – от трамвайното колело в квартал „Бъкстон“ до квартал „Княжево“:

„Основните материали за този обект са тук. Говорим за релси, съоръжение и т.н., но както за този проект, така и за всички останали проекти, не само на територията на Столична община, всички общини са на същия хал – държавата, Агенция „Пътна инфраструктура“, договорите, които са сключвани преди година и повече към момента са на цени, които не са адекватни към това, което се случва през последните шест месеца, така че ние така с надежда продължаваме да чакаме тази възможност за индексация“, каза още зам.- кметът Ангел Джоргов.

Related Articles

АПИ: Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия

Шофьорите, на които в следващите дни им предстои пътуване, да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия, апелират от Агенция „Пътна инфраструктура“. Прогнозата е...

Избраха фирма за разширението на АМ „Тракия” от София до Пловдив

Софийската фирма „ВИА – План” ЕООД е избрана от АПИ да извърши първата процедура за разширение на АМ „Тракия” от София до Пловдив. Компанията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ