16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

До май: Ще приключи проектирането на третия етап от ремонта на Аспаруховия мост

До месец май ще приключи проектирането на трети етап на ремонта по цялата дължина на Аспаруховия мост, възложено от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ще бъдат ремонтирани съоръжения 7, 8 и основното съоръжение 9 – от мястото, където са знамената до другия край на моста, както и всички останали съоръжения.  

Дейностите включват смяна на всички фуги, нова армировка, полагане на нова асфалтова настилка, подновяване на тротоарните конзоли, на които ще има пешеходна алея и една за велосипедисти. Ще бъдат сменени мантинелите и перилата, като ще са обезопасени със защитни мрежи.  

Припомняме, че поетапното обновяване започна през 2016 г. с ремонтиране на съоръжения 1, 2, 3, 4, 5 и 6, като строителните работи бяха възложени и финансирани със средства на АПИ.

Бяха извършени до момента две експертизи за здравината и експлоатационната годност на Аспаруховия мост – с участието на независими експерти от научноизследователската общност и преподаватели от Университета по архитектура, строителство и геодезия, както и експерти от Института по пътища и мостове към АПИ.

Заключението и на двете експертизи е, че конструкцията на съоръжението е здрава и преминаването по него е безопасно.

Related Articles

Пускат билети за празничната теснолинейка на 3 март

ще пътува от гара Септември до Якоруда и от Якоруда до гара Септември за отбелязване на Националния празник за освобождението на България...

Ремонтират с до 200 милиона лева студентските общежития

Общежитията на студентите в страната ще се ремонтират с до 200 млн. лв. по програмата за саниране, ремонт и обзавеждане на студентски бази, реши...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ