20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

До май: Ще приключи проектирането на третия етап от ремонта на Аспаруховия мост

До месец май ще приключи проектирането на трети етап на ремонта по цялата дължина на Аспаруховия мост, възложено от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ще бъдат ремонтирани съоръжения 7, 8 и основното съоръжение 9 – от мястото, където са знамената до другия край на моста, както и всички останали съоръжения.  

Дейностите включват смяна на всички фуги, нова армировка, полагане на нова асфалтова настилка, подновяване на тротоарните конзоли, на които ще има пешеходна алея и една за велосипедисти. Ще бъдат сменени мантинелите и перилата, като ще са обезопасени със защитни мрежи.  

Припомняме, че поетапното обновяване започна през 2016 г. с ремонтиране на съоръжения 1, 2, 3, 4, 5 и 6, като строителните работи бяха възложени и финансирани със средства на АПИ.

Бяха извършени до момента две експертизи за здравината и експлоатационната годност на Аспаруховия мост – с участието на независими експерти от научноизследователската общност и преподаватели от Университета по архитектура, строителство и геодезия, както и експерти от Института по пътища и мостове към АПИ.

Заключението и на двете експертизи е, че конструкцията на съоръжението е здрава и преминаването по него е безопасно.

Related Articles

Изложба на именития Кристо в музей галерия „Анел“

„Кристо – поетика на необикновеното“ е изложба, която представя забележителната артистична визия и трансформиращите инсталации на известния художник Кристо. От 21 септември до 10...

След ремонт: Превръщат обсерваторията на Благоевград в туристически център

Започва мащабен ремонт и трансформация на обсерваторията в Благоевград, информират от администрацията в града. Сградата ще стане дом на нова туристическа атракция - дигитален...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ