16 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

До края на 2023-а: Завършват областната болница в Ямбол

До края на тази година новата сграда на областната болница в Ямбол ще бъде завършена, информираха от ръководството на лечебното заведение. С постановление на Министерския съвет за непредвидени разходи по строителството са отпуснати близо 4 млн. лева.

С тях ще бъдат направени външни стълбища за пожарна безопасност на сградата, ще се възстановят части от фасадата и оградата, предстои изграждането на паркинги и извършване на ВиК дейности, обясни пред БНР изпълнителният директор на областната Многопрофилната болница „Св. Пантелеймон“ д-р Панайот Диманов. По думите му довършването на обекта ще бъде започнато много силово и скоро, тъй като срокът за изпълнение до края е 240 дни.

Към момента по сметките на лечебното заведение има около 17 млн. лева, очаква се да постъпят още 9 млн. лева след преизчисляването на средствата, необходими за строителни материали. Изготвена е и количествено стойностната документация за обзавеждането и медицинската апаратура. Предвижда се осем от 12-те етажа на сградата да се ползват за болнична дейност, като на всеки етаж ще има по две отделения. Остават още четири етажа – единият ще бъде за администрацията, другият – за архив.

На 10-ия етаж ще бъде разположен Центърът за спешна медицинска помощ. Последните два етажа засега ще останат празни, като идеята е да бъдат превърнати в хоспис и хотел.

Related Articles

Обсъждат концепцията за подобряване на транспортната свързаност в Софийска област

На 22 април в 3 общини на Софийска област ще се проведат срещи за подобряването на транспортната свързаност в региона. Обществените обсъждания на концепцията...

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ